NCRV

Mambapoint

Zimbabwe aan de paddestoelen

18 februari 2010

http://www.mambapoint.tv/

NCRV Mambapoint, het platform voor kleinschalige ontwikkelingsprojecten, zendt vanaf vandaag een reportage uit over Robi Valkhoff, uit het Noord-Hollandse Bergen. Robi wil een bijdrage leveren aan een betere wereld. Ze vond een weeshuis in Zimbabwe, dat vijf jaar geleden gerund werd door een Nederlands echtpaar.

Robi is eind 2009 met haar hele gezin naar Zimbabwe gegaan. Haar doel is nu om het weeshuis zelfvoorzienend te maken door paddestoelen te kweken.

Door de jarenlange slechte situatie in Zimbabwe was het niet mogelijk eerder contact te onderhouden met de dagelijkse leiding van het weeshuis. Het weeshuis en de wezen hebben dan ook zwaar te lijden gehad van de politieke situatie. Onlangs is de situatie iets verbeterd, waardoor Robi besloot haar kinderen mee te nemen naar het weeshuis. Ze wilde ze met eigen ogen laten ervaren hoe kinderen aan de andere kant van de wereld leven. Inmiddels is er een paddestoelenproject gestart, waardoor het weeshuis zelf inkomsten kan genereren en zelfstandig wordt.

Presentatrice Evelien Bosch maakt met Robi een heuse Zimbabwaanse paddestoelensoep, te zien op http://www.mambapoint.tv/.