Gemeente Veenendaal


Burgemeester Elzenga voorgedragen voor herbenoeming
De raad van de gemeente Veenendaal heeft in zijn vergadering van 17 februari 2010 besloten burgemeester mr. T. Elzenga voor herbenoeming voor te dragen.

Â

Met ingang van 15 september 2004 is mr. T. Elzenga voor de tijd van zes jaar benoemd tot burgemeester van de gemeente Veenendaal. Per 15 september 2010 verstrijkt dus de huidige ambtstermijn. De Gemeentewet bepaalt dat de burgemeester bij koninklijk besluit op voordracht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties kan worden herbenoemd voor de tijd van zes jaar.

Â

In het kader van de herbenoemingsprocedure heeft de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 januari 2010 besloten een vertrouwenscommissie in te stellen die tot taak heeft de aanbeveling door de raad voor te bereiden. Nu de raad met de voordracht tot herbenoeming heeft ingestemd, zal deze verzonden worden aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Dit gebeurt door tussenkomst van de commissaris van de Koningin in Utrecht.

Â

De minister oordeelt over de aanbeveling van de raad en over het advies van de commissaris van de Koningin. In beginsel volgt de minister de aanbeveling van de raad. De minister draagt de burgemeester voor herbenoeming voor bij de Kroon.