BDO wordt ambassadeur van Edukans

18/02/2010 14:39

BDO CampsObers Holding BV

BDO Accountants & Adviseurs en Edukans zijn op 15 februari jongstleden een samenwerkingsovereenkomst aangegaan. BDO zal Edukans de komende drie jaar ondersteunen door middel van een financiële bijdrage en het overdragen van kennis. Hiermee mag BDO zich ambassadeur noemen van deze goede doelen organisatie op het gebied van educatie in ontwikkelingslanden.

Maatschappelijke betrokkenheid

In 2009 schreef BDO een request for proposal uit en benaderde ongeveer twintig goede doelen organisaties om een samenwerkingvoorstel in te sturen. Hiervan werd een selectie gemaakt, waarna de medewerkers van BDO hun stem mochten uitbrengen op het goede doel van hun keuze. Edukans kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus, mede omdat de filosofie van Edukans 'omdat onderwijs écht helpt' goed aansluit bij de 'voor vrij ondernemen'-filosofie van BDO. Goede educatie staat immers aan de basis van de ontwikkeling van ieder mens en daarmee ook aan de basis van ondernemerschap.

Verankering maatschappelijke betrokkenheid

Voor BDO betekent de samenwerking met Edukans een volgende stap in de verankering van maatschappelijke betrokkenheid binnen haar organisatie. In 2008 werd hiervoor al de stichting BDO Fonds in het leven geroepen; een stichting waarvan het bestuur bestaat uit vier medewerkers en een partner/aandeelhouder van BDO. Middels het BDO Fonds wil BDO onder andere de maatschappelijke betrokkenheid die reeds aanwezig is, zowel bij individuele BDO'ers als op de verschillende BDO-vestigingen, stimuleren.

Overdragen van financiële expertise

De donatie aan Edukans vormt de helft van het jaarlijkse budget van het BDO Fonds. Deze donatie wordt aangewend voor een specifiek project op het gebied van educatie in een van de ontwikkelingslanden waar zij actief is; Ethiopië, India, Malawi, Peru, Oeganda en Kenia. In onderling overleg wordt in het voorjaar van 2010 besloten welke invulling dit project zal krijgen. Daarnaast zal de specifieke kennis van BDO-collega's op het gebied van organisatieadvies en financieel management worden ingezet bij partnerorganisaties van Edukans in deze ontwikkelingslanden. Cees Alblas, voorzitter van het BDO Fonds en partner/aandeelhouder bij BDO zegt hierover: "Medewerkers kunnen zich aanmelden om samen met een team van Edukans een bezoek te brengen aan een de partnerorganisaties in de ontwikkelingslanden waar Edukans actief is. Hier voeren zij een audit uit. Op deze manier kan BDO haar financiële expertise delen."

Eigen initiatief belangrijk

Medewerkers van BDO kunnen bij het bestuur van het BDO Fonds ook een financiële bijdrage aanvragen voor een project waarbij zij op persoonlijk vlak actief betrokken zijn. Cees Alblas: "De andere helft van het budget dat het BDO Fonds jaarlijks ter beschikking heeft, is bedoeld om initiatieven van medewerkers op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid te ondersteunen, in geld of in uren. Op deze manier stimuleert het fonds BDO-collega's om een actieve bijdrage aan de samenleving te leveren. In 2009 is van deze mogelijkheid al veelvuldig gebruik gemaakt door collega's. Verschillende collega's zijn op sportief vlak actief geweest door bijvoorbeeld te fietsen of spinnen voor een goed doel. Andere collega's bezorgden dak- en thuislozen betere feestdagen door een kerstdiner te organiseren."

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.








BDO Accountants & Adviseurs