Gemeente Noordenveld


Verkeer en verkeersveiligheid in Noordenveld

Wie een bedrijf aan huis wil starten, heeft daarvoor vaak een ontheffing van het bestemmingsplan nodig. Bij haar besluit over toekenning van de ontheffing neemt het college van B&W ook de parkeersituatie in ogenschouw. Het beleid hiervoor is vastgelegd in de nota 'Parkeerbeleid bij aan huis gebonden bedrijven'.
* Parkeerbeleid bij aan huis gebonden bedrijven
---

Om het voor kinderen, voetgangers en fietsers veiliger te maken zijn grote delen van van de bebouwde kommen in de gemeente Noordenveld aangewezen als verblijfsgebieden.

* 30 maakt de buurt weer prettig!

---

In 1999 heeft de gemeente Noordenveld het verkeers- en vervoerbeleid (GVVP) vastgesteld. In 2006 in het plan geactualiseerd.
* Gemeentelijk Verkeers- en Vervoer Plan (GVVP)
---

Daarnaast werkt de gemeente Noordenveld samen met andere Drentse en landelijke organisaties aan een veilig en bereikbaar Drenthe in het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe. Op de agenda van dit beraad staan zaken die te maken hebben met aanleg, inrichting en onderhoud van de wegen in Drenthe, de verkeersveiligheid van alle verkeersdeelnemers, het openbaar vervoer en het goederenvervoer in de provincie.
* Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD)
---

In het verkeer heeft iedere weggebruiker een eigen rol en verantwoordelijkheid; samen willen we slachtoffers voorkomen en maken we het veilig. Het verkeers- en vervoerberaad Drenthe heeft een heel aantal artikelen met handige tips gemaakt over de verkeersveiligheid.
* Veilig onderweg in Drenthe

* Veilig onderweg in Drenthe (basisschool)
---

100 % Drent Nuchter, kalm, sociaal, oog voor de medemens, de kat uit de boom kijken... Eigenschappen die vaak worden toegeschreven aan 'echte' Drenten. Het zijn ook perfecte eigenschappen voor veilig verkeersgedrag. Wees daarom ook in het verkeer '100% Drent'.
* Campagne 100% Drent

---

Start rijwijzertest U heeft al enige tijd uw rijbewijs. U weet hoe u een auto moet besturen. Maar hoe veilig rijdt u eigenlijk? Kunt u uw gedrag op de weg (nog verder) verbeteren? Om daar achter te komen, kunt u de Rijwijzertest invullen.

* Start Rijwijzertest

---

carpooldate.nl De gemeente Noordenveld is lid van het Verkeers Coördinatie Centrum in Groningen, hierin zijn alle noordelijke gemeenten en provincies verenigd. Zo komen de borden ter promotie van het carpoolen bijvoorbeeld bij deze organisatie vandaan.
* Carpooldate.nl

---

De Provincie werkt aan de toekomst van Drenthe. Op het gebied van verkeer en vervoer moeten daarbij belangrijke keuzes worden gemaakt. Geven we meer ruimte aan de auto? Of moeten we juist meer geld besteden aan openbaar vervoer? En hoe houden we het verkeer in Drenthe veilig? Daar heb je vast wel een mening over. Laat je mening horen op reuring.nl