Gemeente Heusden


EU-bijdrage voor passantensteiger in vesting Heusden

De Europese Unie stelt een bedrag van EUR 135.000 beschikbaar voor de realisatie van de passantensteiger in de haven de van de vesting Heusden. De steiger, die ter hoogte van de Molensteiger wordt aangebracht, zorgt voor een betere bereikbaarheid van de vesting voor grotere gastschepen. Eerder stelde al de gemeente Heusden en de provincie hiervoor krediet beschikbaar.

Het is de verwachting dat de nieuwe steiger een positieve bijdrage levert aan de toeristenstroom naar Heusden. Deze stimulans van toeristische activiteiten en versterking van de plattelandseconomie was voor de EU reden om een financiële bijdrage te leveren. Het geldbedrag komt via de provincie uit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO). Voor de provincie is bovendien van belang dat de aanleg van de passantensteiger bijdraagt aan een vitaal, mooi en schoon Brabants platteland.

Waardering
Al eerder is vanuit Leader West-Brabant, een initiatief van de provincie om vernieuwende initiatieven op het gebied van cultuurhistorie, recreatie en toerisme aan te moedigen, EUR 50.000 beschikbaar gesteld voor dit project. Wethouder Mark Buijs is erg blij met de waardering vanuit Europa en de provincie voor de realisatie van de passantensteiger.

De nieuwe passantensteiger wordt naar verwachting in de loop van 2010 in gebruik genomen.
Geplaatst op: 18 februari 2010