Politie Groningen

Politie lost vier berovingen op

Drie arrestaties verricht

Groningen, 18-02-2010 o Met de aanhouding van een 17-jarige jongen uit Polen en twee 15-jarige vrienden uit Polen en de Oekraïne heeft het roofcoördinatieteam van de politie twee recente berovingen en twee pogingen daartoe opgelost. De verdachten verbleven in Groningen.

De ernstige incidenten vonden in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 januari tussen 02.30 en 05.00 uur plaats op de Rijksweg en de Stadsweg in de stad. Daarbij werden de jonge mannelijke slachtoffers (uit Groningen) van de fiets getrokken, mishandeld en in twee gevallen bestolen.

In een van de gevallen is een mobiele telefoon weggenomen en in een ander geval een portemonnee met inhoud. Hun eerste beroving slaagde niet omdat er een taxi aan kwam rijden. Het drietal ging er toen snel vandoor. In een andere poging werd het slachtoffer bedreigd met een mes.

Het motief van de drie geweldplegers is niet helemaal duidelijk geworden. Een van de jongens verklaarde later bij de politie dat ze duidelijk het plan hadden berovingen te plegen. Een ander vertelde dat ze de behoefte hadden iemand te mishandelen. De politie kwam de verdachten met de hulp van een getuige en het verhoor van een van de verdachten op het spoor. De drie geweldplegers zijn dan ook druppelsgewijs aangehouden.

Alle drie de verdachten zitten vast. De zaak wordt naar het Openbaar Ministerie gestuurd voor verdere behandeling.