Tof Thissen nieuwe voorzitter NGSZ

18/02/2010 14:22

Wissenraet van Spaendonck

Tof Thissen nieuwe voorzitter NGSZ

Tilburg, 18 februari 2010 - Tof Thissen wordt de nieuwe voorzitter van NGSZ, het Nederlands Genootschap voor Sociale Zekerheid. NGSZ biedt een onafhankelijk platform voor debat over actuele vraagstukken in sociale zekerheid, zorg en arbeidsmarkt.

Tof Thissen volgt Peter van Lieshout op, die na 6 jaar afscheid neemt als voorzitter. Het genootschap zoals het nu is, is grotendeels door zijn inbreng vormgegeven. Met Tof Thissen heeft NGSZ een voorzitter in huis gehaald die als goede gespreksleider charme en als boegbeeld visie, bevlogenheid en inhoud met zich meebrengt.

Tof Thissen (52) heeft ruime ervaring in de publieke sector. Zo is hij tot de zomer 2009 bestuursvoorzitter geweest van Divosa, de Nederlandse vereniging van gemeentelijke managers op het terrein van werk, inkomen en participatie. Hij heeft gevoel voor debat in politiek en bestuur. Niet in de laatste plaats door zijn werk als gemeenteraadslid en wethouder (2 termijnen) in zijn woonplaats Roermond vanaf 1986 tot 2002. Momenteel is hij directeur Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) en is hij lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal (fractievoorzitter GroenLinks). Tof Thissen is lid van de denktank 'Baliegroep' die recent het tweede Baliemanifest 'Ontvoogde verhoudingen, kracht van mensen' heeft uitgebracht.

Over NGSZ

NGSZ biedt een onafhankelijk platform voor debat over actuele vraagstukken in sociale zekerheid, zorg en arbeidsmarkt. De kracht van NGSZ zit in de interactie tussen wetenschap, beleid en uitvoering. Een greep uit het werkveld van onze leden: verzekeraars, uitkerings- en uitvoeringsorganisaties, gemeenten, ministeries en andere (semi-) overheidsorganisaties, opleidingsinstituten, onderzoeksbureaus, arbodiensten, re-integratiebedrijven, adviesbureaus, koepelverenigingen, vakbonden en universiteiten. NGSZ organiseert vier keer per jaar een 'Onderweg naar huis bijeenkomst' en een symposium. Nadere informatie over de bijeenkomsten voor 2010 kunt u vinden op www.ngsz.nl.





http://www.ngsz.nl