Gemeente Dantumadeel


Openingstijden
Telefoonnummers

CJG-loketten geopend in Dantumadiel en Dongeradeel

Één punt waar jeugd, ouders en professionals terecht kunnen met hun vragen over opvoeden en opgroeien. Dat is de insteek van de Centrum voor Jeugd en Gezin loketten in Nederland. Op woensdag 17 februari openden kinderburgemeester Jesse Jacob Lei en wethouder Willemsma van Dongeradeel de CJG-loketten in Dantumadiel en Dongeradeel. Wethouder Hylkema van Dantumadiel vervolgende het programma in Damwâld, waar gedragswetenschapper Jaco de Rapper vervolgens vertelde over het belang van samenwerking en de loyaliteit van kinderen aan ouders.

De CJG-loketten in Dantumadiel en Dongeradeel zijn ondergebracht in de WMO-loketten. Jeugd, ouders en ook professionals kunnen bij deze loketten terecht met vragen over onderwerpen als gezond eten, jaloezie, pesten en opvoeden. Het CJG-loket zorgt voor ondersteuning en advisering volgens het principe `één kind of gezin, één plan'.

Wethouder Hylkema onderstreepte dat principe. "Opvoeden is een prachtige, uitdagende taak, waarbij je van alles tegen kunt komen. Mooie momenten van intens geluk, maar ook moeilijke situaties met verdriet, teleurstellingen en lastige keuzes. Dan is het goed te weten dat je er niet alleen voor staat."

Gedragswetenschapper en gezintherapeut Jaco de Rapper vertelde tijdens de opening over de loyaliteit van kinderen aan ouders en het belang van de samenwerkende hulpverleners. "Het CJG heeft de kans om hulp en ondersteuning te bieden zonder kinderen deloyaal te maken aan ouders. Als het CJG in staat is een herkenbare samenwerking op te bouwen met alle instanties waarbij ouders worden gezien als medestanders leidt dat tot afname van de kans op een loyaliteitsconflict." CJG-loket

Foto: Germ Westra