Gemeente Waterland

18 februari 2010

Gemeente Waterland stuurt geen rekening aan Comité Annette Gerritsen

Er is enige commotie ontstaan over de kosten voor vergunningverlening voor twee spandoeken te Ilpendam. Het betreft spandoeken om Olympisch schaatster Annette Gerritsen aan te moedigen. De gemeente Waterland zet hierbij de feiten op een rij.

Maandag 25 januari 2010 heeft de gemeente een officiële vergunningsaanvraag ontvangen van het Comité Annette Gerritsen. Die vergunning is dinsdag 2 februari verleend. Formeel moet de gemeente hiervoor dan kosten in rekening brengen. Dit is geregeld in de legesverordening. Het bedrag, in dit geval EUR 44,95 stond dan ook automatisch vermeld in de brief aan de aanvrager.

De rekening heeft de gemeente echter niet verstuurd en de gemeente is ook niet van plan deze te versturen. Dat past niet in de lijn van het gemeentelijk beleid die in dit soort gevallen wordt gehanteerd. In het algemeen ontvangt de gemeente geen vergunningsaanvragen voor het ophangen van spandoeken. Dit soort sympathie-uitingen op de openbare weg wordt gedoogd zolang er geen gevaarlijke situaties ontstaan of het gebruik van de openbare weg niet belemmerd wordt.

Het gemeentebestuur betreurt de commotie die is ontstaan en wenst de organisatie veel succes en plezier bij de komende activiteiten rondom de wedstrijden van Annette Gerritsen.

---