CNV Onderwijs

18 februari 2010

Doe mee: discussiebijeenkomsten over professionele ruimte

Categorie: Voortgezet onderwijs

De VO-raad en de onderwijsbonden organiseren in het voorjaar van 2010 tien discussiebijeenkomsten op scholen in het vo over professionele ruimte. Tien scholen, verspreid over het land, kunnen daaraan meewerken. Wij nodigen u uit om mee te doen en uw school hiervoor aan te melden. De uitkomst van de discussiebijeenkomsten wordt door het Sectorbestuur Onderwijsarbeidsmarkt (SBO) verwerkt in een document dat de basis vormt van een model professioneel statuut voor het voortgezet onderwijs.

Hoe zien die discussiebijeenkomsten er uit?
Als uw school meedoet, wat gaat u dan meemaken? De bijeenkomst vindt plaats in uw eigen school of vestiging. De totale schoolleiding en alle leraren van de school of vestiging nemen aan de bijeenkomst deel. Gestreefd wordt naar bijeenkomsten met ongeveer zestig deelnemers. Medewerkers van het SBO bereiden in overleg met u de bijeenkomsten inhoudelijk en organisatorisch voor. Zij zorgen voor een gespreksleider en zullen ook tijdens de bijeenkomst aanwezig zijn. Ook een vertegenwoordiger van de VO-raad en/of de onderwijsbonden zal erbij zijn. Voor meer informatie kunt u hier de flyer downloaden.

Doet u mee?
Meedoen met uw school biedt u de kans om bij te dragen aan de vormgeving van een landelijk professioneel statuut en daarmee aan het creëren van de voorwaarden om uw vak goed uit te oefenen. Tegelijkertijd is uw school daarmee een van de eersten die start met de discussie die uiteindelijk op elke school gevoerd moet worden. Ook als uw school al ervaring heeft opgedaan met het maken van afspraken over professionele ruimte, kan uw deelname een waardevolle bijdrage leveren.
De bijeenkomsten vinden plaats in het voorjaar van 2010. Daarom is het van belang dat u zich snel aanmeldt.

Aanmelding
Als u geïnteresseerd bent om mee te doen aan een discussiebijeenkomst, bespreek het dan met uw team en uw schoolleiding. Als u uw school wilt aanmelden, of als u meer informatie wilt, neemt u dan contact op met het SBO:
Sangita Sahebdien, s.sahebdien@remove-this.caop.nl, 070.3765700 Ingrid Haagensen, i.haagensen@remove-this.caop.nl, 070.3765816 Vermeld in uw e-mail de naam van uw school en (naam en telefoonnummer van) een contactpersoon. Het SBO neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

Klik hier voor de uitnodiging (PDF)

---

Zie het origineel