Gemeente Purmerend

Zoektocht naar jonge helden

18 februari 2010

Burgemeester reikt onderscheidingen uit - De gemeente roept Purmerenders op om vóór 15 maart hun jonge held aan te melden voor een onderscheiding. Het gaat om jongeren tussen de 6 en 18 jaar die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden, voor bijvoorbeeld een bijzondere prestatie of uitzonderlijke inzet voor de samenleving. Rond Koninginnedag ontvangen de Purmerendse helden hun onderscheiding uit handen van burgemeester Don Bijl.

De jeugd is de toekomst
Jongeren die zich belangeloos inzetten zijn een voorbeeld voor iedereen, daarom zet de gemeente hen graag in het zonnetje. In 2009 is deze onderscheiding voor het eerst aan jonge Purmerendse helden uitgereikt voor veel verschillende heldendaden. Bijvoorbeeld held Lorenzo: hij ontdekte brand bij de buren en belde meteen de brandweer. Of heldin Laura, omdat zij opkwam voor een klasgenootje dat gepest werd en held Jeroen is geboren met een concentratiestoornis, maar is desondanks altijd vrolijk en positief.

Aanmelden helden
De gemeente is er van overtuigd dat er meer jonge helden rondlopen in Purmerend die een voorbeeld zijn voor anderen. Jongeren die hun zieke buurvrouw helpen, een bijzondere sportprestatie hebben geleverd, vrijwilligerswerk doen, zich uitzonderlijk inzetten voor een vereniging, actie hebben ondernomen voor een goed doel, of een andere heldendaad. Laat ze niet onopgemerkt!
Purmerendse helden kunnen tot 15 maart 2010 worden aangemeld via www.purmerend.nl.

Het initiatief
Vorig jaar heeft de gemeente voor het eerst onderscheidingen uitgereikt aan jonge helden. Het initiatief komt van de Purmerendse Corrie Wieland en D66. De gemeente combineert haar campagne met de landelijke actie Heldenmoed van de StichtingTegenZinloosGeweld: www.moed.nl.