Gemeente Bellingwedde

Gezamelijk in actie tijdens Provinciale Boomfeestdag

boomfeestdag.jpg
Op 17 maart 2010 wordt de Provinciale Boomfeestdag georganiseerd in Wessinghuizen. 250 kinderen uit de gemeenten Vlagtwedde, Stadskanaal en Bellingwedde helpen mee om bomen te planten voor het project EHS Westerwolde in het Ruiten Aa gebied.
Wessinghuizen is een gebied op de rand van de drie gemeenten. Als onderdeel van het project EHS Westerwolde wordt het kleinschaliger ingericht met bossingels, bosjes en houtwalletjes. Er moet een behoorlijke hoeveelheid bomen en struiken worden geplant. Een deel daarvan gebeurt tijdens de boomfeestdag op 17 maart. Gezien de ligging van het gebied is het een mooi moment voor de diverse partijen om gezamenlijk op te treden.

Het prachtige Westerwolde maakt deel uit van een netwerk van natuurgebieden in Nederland: de Ecologische Hoofdstructuur. In opdracht van de provincie Groningen werken diverse organisaties samen aan natuurherstel, een natuurvriendelijker waterhuishouding, meer recreatiemogelijkheden en herstel van oorspronkelijke landschapselementen. Een belangrijk onderdeel is het weer laten kronkelen van de Ruiten Aa om flora en fauna nieuwe kansen te geven.

Partners van de EHS Westerwolde zijn Dienst Landelijk Gebied, waterschap Hunze en Aa's, Staatbosbeheer, Natuurmonumenten, de gemeenten Vlagtwedde, Bellingwedde en Stadskanaal, provincie Groningen en Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.