Gemeente Waterland

18 februari 2010

Besluit voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gewijzigd

Vanaf 1 februari 2010 is het Besluit voorzieningen maatschappelijke ondersteuning (het Besluit) gewijzigd. Het Besluit is een onderdeel van de Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning. In het Besluit staan nadere (financiële) regels over de individuele voorzieningen die vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) worden verstrekt.

Wat is er gewijzigd?

De wijziging betreft het indexeren van de bedragen die genoemd staan in het Besluit en een wijziging in het uitbetalen van het persoonsgebonden budget voor hulp bij het huishouden. Dit wordt vanaf nu in uren uitbetaald en niet meer in klassen.

Wat betekent dat voor u?

Als u nu een persoonsgebonden budget voor hulp bij het huishouden heeft wordt u persoonlijk geïnformeerd over de wijziging. U ontvangt binnenkort hierover een brief van ons. Als u nu een andere voorziening heeft, zoals een rolstoel, hulp bij het huishouden van een zorgleverancier of een vervoersvoorziening verandert er niets.

Meer informatie

Wanneer u een nieuwe aanvraag doet voor een individuele voorziening gelden de tarieven die genoemd staan in het gewijzigde Besluit. De consulenten van het Wmo-loket informeren u hierover bij uw aanvraag. Indien u vragen heeft over de wijziging kunt u contact opnemen met de consulenten van het Wmo-loket via telefoonnummer: (0299) 658 585.
---