Gemeente Eemsmond


Minima Eemsmond doen mee met budget
donderdag 18 februari 2010

Met het Doe Mee Budget van de gemeente kunnen inwoners met een laag inkomen en weinig vermogen geld krijgen om culturele activiteiten te ondernemen. Een bezoek aan een museum, toneellessen volgen of boeken lenen bij de bibliotheek. In februari, maart en april 2010 maken Eemsmonders met een minimuminkomen eenmalig kans op een mooi cadeau. Met stempels van drie cultuurorganisaties in Eemsmond is een pakket met vrijkaarten te winnen.

Het Doe Mee Budget is een onderdeel van de nieuwe en verruimde regelingen die de gemeente biedt voor mensen met een laag inkomen en weinig vermogen. Via het Doe Mee Budget kunnen inwoners geld krijgen om deel te nemen aan sociale en culturele activiteiten. Bijvoorbeeld voor het lidmaatschap van de bibliotheek, een bezoek aan het theater, zwemabonnementen of toneellessen. Ook de ouderbijdrage voor de peuterspeelzaal, lidmaatschap van sportverenigingen en zwemlessen kunnen uit het Doe Mee Budget vergoed worden.

Stempel je rijk
Vorig jaar maakten inwoners niet veel gebruik van het voormalige Participatiefonds. Niet alleen heeft de gemeente daarom een speciaal Serviceteam Eemsmond in het leven geroepen die bij minima op huisbezoek gaat. Ook kunnen inwoners met een laag inkomen en weinig vermogen in februari, maart en april zich cultuurrijk stempelen met een speciale cultuurkaart. Drie stempels van culturele organisaties in Eemsmond, kunnen een pakket vrijkaarten opleveren. Alleen de 25 inwoners die als eerste de volle stempelkaart inleveren bij de balie in het gemeentehuis, krijgen deze prijs. Meer informatie is te vinden op www.eemsmond.nl.

Word krap-bij-kas wijzer
In juni 2009 heeft de gemeenteraad besloten om het minimabeleid opnieuw te verruimen en te versoepelen. Er is nog meer mogelijk voor inwoners met een laag inkomen en weinig eigen vermogen. Minima kunnen geld krijgen om bijvoorbeeld lid te worden van een sportvereniging, of om hun kinderen mee te laten gaan op schoolreisje. Maar de gemeente wil ook financieel bijspringen als mensen met weinig inkomsten extra kosten maken bij ziekte of ouder worden. Via het telefoonnummer (0595) 43 75 55 van de gemeente kunnen inwoners meer informatie krijgen.