GroenLinks Aa en Hunze

GROENLINKS HART VOOR ONDERWIJS

Woensdag 17 februari 2010, 14:07u - netty weijenberg

Het Dr. Nassau College in Gieten en De Peppel in
Gasselternijeveenschemond zijn in de afgelopen raadsperiode in het nieuws geweest. GroenLinks heeft op zondag 14 februari, Valentijnsdag, voor de leraren een Valentijnskaart in de bus gedaan.

De leraren op het Dr. Nassau College hebben het de afgelopen jaren zwaar gehad. Het oude gebouw is nodig aan vervanging toe. Leraren en ouders zijn druk in de weer geweest om de binnenkant van de school elan te geven. Met vernieuwende initiatieven proberen de leraren ook in de toekomst voldoende leerlingen te trekken. GroenLinks vindt deze inzet bewonderenswaardig.

Door een hoge werkdruk, bureaucratische rompslomp en dreigende bezuinigingen staat de kwaliteit van het onderwijs onder druk. Voor GroenLinks is bezuinigen op onderwijs taboe. Er moet juist meer geïnvesteerd worden. Want een goede leraar maakt voor de leerlingen het verschil. Fractievoorzitter Netty Weijenberg: "We moeten zuinig zijn op leraren die met passie voor hun vak elke dag weer onze kinderen voorbereiden op de toekomst." Om de leraren een hart onder de riem te steken, heeft GroenLinks op Valentijnsdag op het Dr. Nassau College een Valentijnskaart in de bus gedaan.

Daarna werd de OBS De Peppel in Gasselternijeveenschemond bezocht. Ook hier werkt een enthousiast team van leraren aan de toekomst van de kinderen. GroenLinks heeft naast een Valentijnskaart voor het team, ook ballonnen voor de kinderen in de bus gedaan. "GroenLinks wil graag de Valentijn zijn van een school die zich zo goed staande weet te houden", zegt Weijenberg.
Downloads

* valentijnskaart dr nassau college 1.JPG valentijnskaart dr nassau college 1.JPG (188.56 KB)

Zie het origineel