Gemeente Tiel


Gemeente Tiel stelt evenementenkalender vast

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tiel heeft 16 februari 2010 de Evenementenkalender 2010-2011 vastgesteld. Dit is een overzicht van belastende evenementen in de periode van 1 april 2010 tot en met 31 maart 2011. De kalender is bedoeld om in een vroeg stadium duidelijkheid te geven aan zowel organisatoren als inwoners van Tiel.

Evenementenbeleid

De gemeente Tiel hanteert een evenementenbeleid met als doel transparantie, klantvriendelijkheid en veiligheid rondom evenementen. De evenementenkalender maakt hier deel van uit. Bij het opstellen van de kalender maakt de gemeente gebruik van een hinderscore om de overlast van evenementen te bepalen. Op grond van hinderfactoren worden verschillende evenementen getypeerd en van punten voorzien.

Wijzigingen

Veertien inwoners hebben een zienswijze ingediend tegen de concept-evenementenkalender. Deze zienswijzen hebben betrekking op evenementen in Kapel Avezaath/Wadenoijen en op het Plein. Naar aanleiding hiervan is de kalender gewijzigd, zodat ook wordt voldaan aan de maximum hinderscore; een aantal evenementen op het Plein gaat niet door, Pleinsmart is in duur verkort en de X-Mas Party in Kapel Avezaath wordt niet meer gehouden in een tent, maar in eetcafé De Tol. Hierdoor kan voorzichtig worden gesteld dat de hinderscore (een voor Nederland nieuwe methodiek) zijn nut bewijst.

U kunt de evenementenkalender 2010-2011 downloaden. Voor meer informatie over evementen op korte termijn kijk op: www.uitintiel.nl.