Gemeente Soest

Kantoor Springbokken dicht vanwege asbest

18 februari 2010

De gemeente Soest heeft maandag 15 februari asbest aangetroffen in de vloerbedekking van de keuken in het kantoor van gymnastiekvereniging `De Springbokken', Laanstraat 93a in Soest. De vloerbedekking is ernstig beschadigd. Omdat hierdoor schadelijke asbestvezels in de lucht kunnen komen en mogelijk worden ingeademd, heeft de gemeente maandagmiddag direct besloten om het pand te sluiten.

Veilig verwijderen

Een professionele asbestsaneerder zorgt ervoor dat de asbesthoudende materialen op een veilige manier worden verwijderd. Na afronding van de sanering kan het kantoor weer in gebruik worden genomen. In overleg met de huurder zoekt de gemeente voor de duur van de sanering een alternatieve ruimte.

Inventarisatie uit voorzorg

Het pand aan de Laanstraat 93a is eigendom van de gemeente Soest en wordt verhuurd aan de gymnastiekvereniging De Springbokken. De gemeente Soest onderzoekt uit voorzorg alle gemeentelijke gebouwen en basisscholen die voor 1994 zijn gebouwd op de aanwezigheid van asbesthoudende of asbestverdachte materialen. Momenteel is 80 procent van de 67 gemeentelijke eigendommen onderzocht op de aanwezigheid van asbest. Het kantoor van De Springbokken is het eerste pand waar een situatie is aangetroffen die schadelijk kan zijn voor de gezondheid en waar direct maatregelen zijn getroffen.