Gemeente Breda

Bazaar âLa Solâ, Boschstraat 66 te Breda gesloten

De burgemeester van Breda heeft besloten de inrichting Bazaar âLa Solâ, aan de Boschstraat 66 Breda te Breda te sluiten voor een periode van 12 maanden. De burgemeester heeft hiertoe besloten, omdat in de inrichting artikel 2 en 3 van de Opiumwet is overtreden.

Naar aanleiding van diverse aanhoudingen heeft de politie een controle uitgevoerd in de inrichting Boschstraat 66 te Breda. Tijdens deze controle heeft de politie in de kleding van de exploitant zowel een handelshoeveelheid softdrugs (meer dan 5 gram) als harddrugs (meer dan
1 gram) aangetroffen.

De handelshoeveelheid aangetroffen soft- en harddrugs, die niet horen bij een winkel, waren voor de burgemeester aanleiding te constateren dat in de inrichting Bazaar âLa Solâ drugs worden verkocht, afgeleverd of verstrekt dan wel daartoe aanwezig zijn.

Gelet hierop heeft de burgemeester geoordeeld dat er noodzaak is tot het tijdelijk sluiten van de winkel om aan de inrichting de functie van verkooppunt van soft- en harddrugs te ontnemen.

Overeenkomstig het door de burgemeester op 28 februari 2010 vastgestelde handhavingsprotocol word de Bazaar âLa Solâ, Boschstraat 66 te Breda gesloten voor de duur van 12 maanden. De sluiting is ingegaan op donderdag 18 februari 2010 , om 10:00 uur.

Breda, 18 februari 20