Gemeente Midden Delftland


Concept-woonvisie Midden-Delfland gaat inspraakfase in

Op 2 februari jl. heeft de commissie Samenleving de concept-woonvisie Midden-Delfland 2010-2025 âSturen op Diversiteitâ besproken. In deze eerste woonvisie voor Midden-Delfland geeft de gemeente tot aan 2025 richting aan de ontwikkeling van het wonen in onze gemeente. De visie bestaat uit een onderzoeksrapport (de woningmarktanalyse) en een beleidsdocument (de âwoonvisieâ) en is opgesteld door het adviesbureau RIGO.

Wethouder Tineke van Nimwegen (Samenleving, Cultuur en Volkshuisvesting): âBij het opstellen van de woonvisie zijn wij niet over één nacht ijs gegaan. In het voortraject zijn ruim 1.100 inwoners van Midden-Delfland over hun woonwensen geënquêteerd. Betrokken partijen, o.a. woningbouwcorporaties, ontwikkelaars, makelaars, huurders-, bewoners- en ondernemersverenigingen en (overheids)organisaties hebben een belangrijke bijdrage geleverd door hun kennis beschikbaar te stellen. Ik wil nog een keer iedereen bedanken die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan de concept-woonvisie die er nu ligt.â

Woonvisie
En, zult u zich afvragen, wat is nu de visie van de gemeente op wonen in Midden-Delfland?
Diversiteit, ruimte voor gezinnen, meer kansen voor lokale starters op de woningmarkt, bereikbaarheid van de koopsector en een sociale huurvoorraad van voldoende omvang en kwaliteit zij voor de gemeente de belangrijkste speerpunten waarop de komende jaren wordt ingezet. Uitgangspunt in de visie is de eigen verantwoordelijkheid van bewoners op het gebied van wonen.
De gemeente voert op hoofdlijnen regie op basis van de koers die in de woonvisie is aangegeven. Daarbij maakt zij gericht gebruik van de instrumenten die in de woonvisie worden genoemd, en werkt actief samen met andere partijen.

Inspraak
Nu is het woord aan u: tijdens de inspraakperiode heeft u de mogelijkheid om uw mening te geven over de concept-woonvisie. De inspraakreacties zullen worden meegenomen bij de definitieve besluitvorming over de woonvisie door de gemeenteraad. Zie voor meer informatie over de inspraakprocedure bij de rubriek Bestuur en Beleid > Actueel > Bekendmakingen > Meldingen.