Gemeente Midden Delftland


Politie controleert snelheid in Maasland!

De gemeente Midden-Delfland spant zich extra in om de verkeersveiligheid op doorgaande routes door het dorp Maasland te verbeteren. Dit gebeurt in overleg met de politie Haaglanden en de klankbordgroep van bewoners binnen het project Handhaven verkeersveiligheid Maasland. Een belangrijk speerpunt is de snelheidshandhaving door de politie. De eerste ervaringen met een nieuwe aanpak zijn inmiddels opgedaan.

Projectmatige aanpak snelheidscontroles politie De politie Haaglanden heeft een projectmatige aanpak voor de snelheidscontroles in Maasland opgesteld. Dit betekent dat er gedurende een langere periode intensiever wordt gecontroleerd op de snelheid van het autoverkeer. Dit gebeurt zowel met onopvallende controles (bijvoorbeeld met een âradarautoâ) als met opvallende controles (bijvoorbeeld met âlasergunsâ en âstaandehoudingenâ). Uiteraard op verschillende plaatsen en tijden.

Snelheidscontrole Hofsingel
Op maandag 1 februari 2010 is tussen 07.15 en 14.00 uur een controle met een onopvallende radarauto uitgevoerd op de Hofsingel. 775 voertuigen zijn gecontroleerd. 426 personen reden duidelijk te hard en dus krijgen de eigenaren een bekeuring thuisgestuurd. De hoogste gemeten snelheid was 58 km/uur.

Snelheidscontrole Koningin Julianaweg
Op woensdag 10 februari 2010 is tussen 07.00 en 14.00 uur een controle met een onopvallende radarauto uitgevoerd op de Koningin Julianaweg. 617 voertuigen zijn gecontroleerd. Ondanks de sneeuw reden 66 personen te snel en ook deze mensen krijgen een bekeuring thuisgestuurd. Hier was de hoogste gemeten snelheid 48 km/uur.

Wie rijdt er nou te hard?
Het is interessant om te weten wie er te hard rijdt. Is het het sluipverkeer of zijn het de Maaslanders zelf? De kentekens van de bekeuringen op de Hofsingel zijn daarom nader geanalyseerd. 42% van de kentekens staat op naam van een Maaslands bedrijf of persoon. Dat betekent niet dat de rest van buiten Maasland komt. Ook Maaslandse lease-rijders staan namelijk buiten Maasland geregistreerd.

Duidelijk is dat Maaslanders zelf voor ongeveer de helft bijdragen aan de snelheidsovertredingen in het dorp. Dit betekent dat ook Maaslanders een belangrijke bijdrage moeten leveren aan de verkeersveiligheid in het dorp.