Gemeente Woerden

12.000 zakken bij eerste plastic inzamelronde

18-02-2010
Afgelopen week is er voor de eerste keer plastic verpakkingsafval ingezameld in de gemeente Woerden. In totaal is er twaalf ton aan plastic ingezameld.
Inzameling plastic afval
In de maand februari zijn er 12.000 zakken opgehaald. De gemeente is hier erg blij mee, maar hoopt dat het aantal zakken volgende maand hoger ligt. Gezien de run op speciale vuilniszakken voor het inzamelen van plastic verpakkingsafval, zou dit zomaar kunnen. Deze run zorgt ervoor dat in heel Nederland een tekort is aan inzamelzakken en u voor een leeg rek kunt komen te staan. Zodra er zakken beschikbaar zijn, worden deze rekken weer aangevuld.

Tips van uw vuilnisman!
Om de plastic inzameling de volgende keer (week van 8 maart) nog beter te laten te verlopen hierbij een aantal tips:

* Zorgt u ervoor dat uw plastic zakken vóór 07.30 uur buiten staan bij de afvalcontainers (niet erin of eraan vastgebonden).
* Om te voorkomen dat de zakken wegwaaien kunt u ze aan elkaar vastbinden.

* Hoe meer plastic verpakkingen er in de zakken zit, hoe minder snel deze wegwaaien, dus druk het plastic afval samen en knoop de zakken goed dicht!.

Weet u niet precies welk afval mag worden ingezameld in de zakken? Kijkt u dan nog eens in de folder die u in de brievenbus heeft ontvangen, of op www.plasticheroes.nl