GVB


Wat u ons te zeggen had over 2009

17 februari 2010

Bekijk de uitgebreide resultaten van het onderzoek.

Wat u ons te zeggen had over 2009 Elk jaar verschijnt er een onafhankelijk onderzoek over wat u van ons vindt. Zo ook dit jaar. We delen graag de resultaten met u.
Het zijn belangrijke uitkomsten, omdat ze laten zien waar we staan in de verbetering van onze dienstverlening. Rijden we op tijd? Zijn onze voertuigen schoon? Informeren we u wel goed? Kortom, hoe beleeft u onze dienstverlening en wat kan er verbeterd worden? Hieronder vindt u het verhaal in vogelvlucht.

Informeren bij verstoringen kan beter
De informatie bij verstoringen kan volgens u beter. Vooral bij acute verstoringen. In 2010 gaan we dit verbeteren door u op nog meer plaatsen te voorzien van actuele reisinformatie. En op gvb.nl komt binnenkort een vaste plek voor alle informatie over acute verstoringen. Bijna 80% is positief over de tram.

Het op tijd rijden van de tram gaat beter
Maar hierover bent u nog niet helemaal tevreden. Verder geeft u aan dat de luchtkwaliteit in de tram soms niet goed is. We zijn op zoek naar een oplossing. Toch is 78% van u positief over de belangrijkste kwaliteitseisen van de tram.

De bus rijdt beter op tijd
In vergelijking met 2008 rijden onze bussen volgens u veel beter op tijd. Maar het rapportcijfer voor reinheid is lager dan in 2008. Dat is dus nog een aandachtspunt waar we hard mee aan de slag zijn. Ondanks dat is 77% van u positief over de belangrijkste kwaliteitseisen van de bus.

De metro is schoner
Het op tijd rijden bij de metro is enorm verbeterd. Ook wordt de metro schoner ervaren dan in 2008. Het is dus duidelijk dat onze samenwerking met Stichting Cordaan, Stichting Nederland Schoon en het project Kunst in de Metro werkt. Tweederde van u is tevreden over de belangrijkste kwaliteitseisen van de metro. De metro gaat dus de goede kant op, maar het kan nog beter.

GVB wordt elk jaar een stukje beter
Het is fijn om te zien dat al onze inspanningen beloond zijn door u. We zijn er nog niet, maar het is mooi dat de opgaande lijn wordt voortgezet. We gaan er weer hard tegenaan, zodat we ook eind 2010 weer een stap vooruit hebben gezet.