Gemeente Son en Breugel


Huis

Project Blijvend Thuis In Eigen Huis

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer 55-plussers het liefst in hun huidige woning willen blij-ven wonen. Belangrijke reden daarvoor is dat zij het liefst blijven wonen in de omgeving die voor hen bekend en vertrouwd is. Om in de eigen woning te kunnen blijven wonen zijn aan-passingen en verbouwingen in sommige gevallen noodzakelijk.

Blijvend Thuis in Eigen Huis
Dat is de reden dat de gemeente - in samenwerking met de LEV-groep en de Seniorenraad - van start gaat met het project "Blijvend Thuis in Eigen Huis". Het project betreft een compu-terprogramma waarmee u inzicht kunt krijgen in de levensloopbestendigheid van uw huidige woning.

Woonverbeteradvies
Naast het op gang brengen van een stuk bewustwording bij mensen wil het `Project Blijvend Thuis In Eigen Huis' in kaart brengen welke technische maatregelen nodig zijn om uw be-staande woning levensloopbestendig te maken, het zogenaamde woonverbeteradvies. Vol-gende week ontvangen 3.188 mensen uit Son en Breugel die 55 jaar of ouder zijn een brief waarin wordt uitgelegd hoe mensen zo'n woonverbeteradvies kunnen krijgen.

U kunt op twee manieren het woonverbeteradvies tot uw beschikking krijgen:

1. Vraag een wachtwoord aan op de website van Blijvend Thuis en klik links op "wachtwoord aanvragen" . U vult vervolgens het aanvraagformulier in, dat u verstuurt door op "verzenden" te klikken.
Daarna zal u per e-mail uw wachtwoord ontvangen. Dit wachtwoord is een unieke code die u toegang geeft tot een vragenformulier. Indien u dit vragenformulier invult en daarna op ver-zenden klikt ontvangt u per omgaande uw persoonlijk woonverbeteradvies.
2. Indien u niet de beschikking hebt over een computer kunt u zich wenden tot het Woon-ZorgCentrale/Wmo loket. Daar wordt u op afspraak geholpen door een vrijwilliger die u kan helpen het woonverbeteradvies voor u aan te vragen. Het WoonZorgCentrale/Wmo loket is geopend op maandag en woensdag van 9.30 uur tot 15.00 uur en op dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.30 uur tot 13.30 uur. Adres: 17 Septemberplein 59c 5691 DG te Son, tel. 0499-490517

Met andere vragen over het project, kunt u contact opnemen met de WoonZorgCentrale/ Wmo loket.

Wij hopen dat wij u van dienst kunnen zijn met een woonverbeteradvies, zodat uw woning een plek wordt, waar u zich blijvend thuis voelt!

Jonger dan 55 jaar?
Ook roepen wij mensen, jonger dan 55 jaar en die toch graag een (woonverbeter)advies willen over hun huidige woning, op contact op te nemen met de Woonzorgcentrale/Wmo loket. Los van het project kan daar gezamenlijk gekeken worden naar mogelijkheden etc.