Gemeente Oldambt


College Oldambt gaat in gesprek met directie Wereldbazar

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt heeft besloten in overleg te gaan met de directie van Wereldbazar OG b.v. Er ligt een verzoek om de Wereldbazar te vestigen in de gemeente Oldambt. Eerdere aanvragen betreffende een locatie aan de Hamdijk in Bad Nieuweschans lopen nog.
Wereldbazar
De Wereldbazar wordt omschreven als de grootste overdekte markt van het Noorden met een variëteit aan producten uit verschillende culturen. Voor de ruim 400 marktstands is een oppervlakte van ongeveer 3 ha. nodig. De Wereldbazar is voornemens open te zijn op de zaterdag en zondag.

Insteek overleg
Het college wil bovengenoemd overleg ingaan met een positieve houding ten opzichte van het initiatief van Wereldbazar. Het volgt hiermee de opdracht van de raad van de voormalige gemeente Reiderland aan het College van B&W van Reiderland. Basis was een uitspraak van de raad, waarin sprake is van een uniek project dat kan leiden tot een bijzondere attractie in Oost-Groningen.

Het college neemt in het overleg mee het beleid van de Provincie Groningen om een vestiging van de Wereldbazar aan de Hamdijk in Bad Nieuweschans niet toe te laten.