Gemeente Woerden

Opgeruimd staat netjes!

18-02-2010
Er is geen `rotzooi' meer te vinden op de openbare weg/het parkeerterrein Nijverheidsbuurt in Zegveld.
huidige situatie nijverheidsbuurt Situatie februari 2010 Na bijna een jaar in gesprek te zijn geweest met de ondernemers, is de gemeente blij dat het handhavingstraject niet hoeft te worden voortgezet.

Wethouder Groeneweg: `We zijn blij dat de ondernemers hun eigendommen (zoals containers) van de openbare weg hebben gehaald. Het heeft wat tijd gekost, maar het heeft wel wat opgeleverd. We hebben er geen grof geschut (dieplader, kraan) op af hoeven sturen, wat veel energie, tijd en geld scheelt voor zowel de gemeente als voor de ondernemers. Als we eigendommen weg hadden moeten halen, werden de kosten immers verhaald op de eigenaren. Ter indicatie, een dieplader en een kraan kosten beiden ongeveer EUR 1.000,- per dag. Dat geld kunnen we beter besteden. Opgeruimd staat netjes, mogen we wel zeggen.'

Nu is er de mogelijkheid om de vrijgekomen ruimte op het parkeerterrein te verhuren aan vrachtwagens die niet in de openbare ruimte behoren te staan. Een geordende bedrijfsomgeving schept meer mogelijkheden en leidt in de ogen van de gemeente tot meer economische vitaliteit.