Gemeente Vlaardingen


Vlaardingen opent eerste Centrum voor Jeugd en Gezin Vlaardingen

18 februari 2010

Wethouder Anny Attema opende 17 februari 2010 aan het Burgemeester Van Lierplein het eerste Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Vlaardingen. Bij het CJG kunnen ouders, kinderen en jongeren tot 23 jaar en professionals terecht met al hun vragen over opvoeden en opgroeien.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst onthulde wethouder Attema raamfolie met de wensen van de samenwerkingspartners CJG Rijnmond, Bureau Jeugdzorg, Careyn, Stichting Maatschappelijke Dienstverlening NW, Flexus Jeugdplein en Stichting Aanzet. Na het officiële programma kon iedereen het verbouwde pand bezichtigen en waren de goochelaarskunsten van goochelaar Simon Bakker te bewonderen.

Wethouder Anny Attema onthult het raamfolie met de wensen voor het

Goochelaar Simon Bakker vertoonde zijn kunsten. Foto: Roel Dijkstra.

Advies op maat
Het CJG Vlaardingen biedt advies, ondersteuning en hulp op maat. Soms is opgroeien niet altijd even gemakkelijk en heb je als ouder of jongere een steuntje in de rug nodig. Ouders en kinderen kunnen bij het CJG terecht met kleine dagelijkse vragen over opvoeden en opgroeien. Als er sprake is van zwaardere problematiek in het gezin coördineert het CJG de zorg in en rondom het gezin. Het CJG werkt vanuit het principe Eén kind, één gezin, één plan, één aanspreekpunt. Een goede samenwerking tussen de zorginstellingen onderling is immers noodzakelijk kinderen, jongeren en gezinnen goede zorg te bieden.

Het CJG Vlaardingen ziet er licht en vrolijk uit. Foto: Roel Dijkstra.

Satellietvestigingen
Naast de hoofdlocatie krijgt het CJG in Vlaardingen twee satellietvestigingen. De satellietvestiging in de Westwijk maakt onderdeel uit van het nog te bouwen Multifunctioneel Centrum West. De geplande oplevering is begin 2012. Over de locatie van de satellietvestiging in Holy is nog geen definitief besluiten genomen.

Informatie
Wie meer wil weten over het CJG Vlaardingen, of over allerlei onderwerpen die te maken hebben met opvoeden en opgroeien kan kijken op www.cjgvlaardingen.nl. Ook professionals in de (jeugd)gezondheidszorg kunnen er terecht.