Phil Collins feliciteert cast Joop van den Ende musical Tarzan Hamburg

18/02/2010 11:24

Stage Entertainment

Persbericht

Phil Collins feliciteert cast Joop van den Ende musical Tarzan in Hamburg met miljoenste kaart

Amsterdam, 18 februari 2010

Binnen anderhalf jaar na de première in het Neue Flora Theater in Hamburg heeft de musical Tarzan gisteren haar miljoenste kaartje verkocht. Na de teleurstellende run van Tarzan op Broadway heeft Stage Entertainment de musical samen met Disney tot een groot succes gemaakt in Nederland, waar de show ruim twee jaar was te zien in het Fortis Circustheater in Scheveningen.

Gesterkt door dit succes besloot Stage Entertainment om de Nederlandse productie vervolgens uit te brengen in Hamburg, waar het op 19 oktober 2008 in première ging.

Phil Collins: "Dit is een fantastische prestatie, ik ben erg trots dat het team in Hamburg elke avond zo'n grandioze prestatie op het toneel laat zien! Bovendien is Tarzan 'mijn baby' en ben ik dol op deze musical!"

Phil Collins schreef zowel de muziek als de teksten van de musical. Naast de nummers uit de animatiefilm Tarzan, schreef hij negen nieuwe nummers voor de musical. Voor de song 'You'll Be In My Heart' werd de popicoon onderscheiden met een Oscar en een Grammy Award. Tijdens de hele repetitieperiode was Phil Collins vaak in Duitsland aanwezig om de cast te begeleiden en met hen te repeteren.

Uitgebreide informatie is te vinden op www.stage-entertainment.de/musicals/tarzan/tarzan.html

Een foto van Phil Collins met de cast van Tarzan is(rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.stage-entertainment.com