Politie Groningen

Donderdag 18 februari 2010

Provincie Groningen, 18-02-2010

Man aangehouden voor huiselijk geweld

GRONINGEN - Een 63-jarige man uit Groningen is woensdagmiddag door de politie aangehouden voor mishandeling. De agenten reageerden op een melding dat de man zijn vrouw zou hebben mishandeld. Toen de agenten bij de woning kwamen, liet de 63-jarige de dienders binnen. Hij bekende direct dat hij zijn vrouw had geschopt en geslagen. De man gaf ook aan dat dit geweld niet goed was. Hierop werd hij aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op. De man wordt overgedragen aan de hulpverlening. Ook voor de 62-jarige vrouw wordt het traject huiselijk geweld in gang gezet.

Winkeldievegge door stille agent aangehouden

GRONINGEN - Een 42-jarige vrouw uit Groningen is woensdagmiddag door de politie aangehouden voor diefstal in een winkel aan de Grote Markt in Groningen. Een agent in burgerkleding herkende de vrouw, omdat zij een week eerder ook al door hem gepakt was voor het plegen van een winkeldiefstal. Nu pleegde zij opnieuw een diefstal in de betreffende winkel aan de Grote Markt. Dit keer pakte de 42-jarige een geurtje van 40 euro uit een schap. Toen ze het artikel door de poortjes haalde, werd zij door de politieman in de kreeg gevat. De politie heeft proces-verbaal tegen de winkeldievegge gemaakt. Zij mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Jonge winkeldievegges aangehouden

GRONINGEN - Een 15-jarige meisje is woensdagmiddag samen met een 14-jarige vriendinnetje aangehouden in een winkel aan de Dierenriemstraat in Groningen. Het tweetal had elk twee paar schoenen gestolen. Na onderzoek bleek dat ze daarnaast in meerdere andere winkels diefstallen hadden gepleegd. De twee zijn na verhoor overgedragen aan de ouders. De politie overlegt met het Openbaar Ministerie wat met de minderjarigen gaat gebeuren.

Jongeman aangehouden door politie

GRONINGEN - Agenten zagen woensdagnacht een 23-jarige man uit Groningen over het Gedempte Zuiderdiep lopen. De man zeulde een afgesloten fiets met zich mee. Toen de agenten hem aanspraken, vertelde de 23-jarige in eerste instantie dat de fiets van een vriend was. Later wist hij niet meer van wie van de fiets Hierop werd hij door de agenten aangehouden. Hij kreeg een boete voor baldadigheid.

Automobilist na dreiging met wapenstok aangehouden

GRONINGEN - Een 50-jarige man uit Harkstede is woensdagmorgen door de politie aangehouden op de Oosterhamrikkade in de stad. Agenten in burgerkleding zagen bij de Oliemuldersbrug twee automobilisten, waaronder de verdachte, tegenover elkaar staan. Er was onenigheid ontstaan over wie als eerste de brug over mocht. Toen de bestuurder met de betrokken automobiliste sprak, gaf zij aan dat de 50-jarige haar met een wapenstok had bedreigd. De Harksteder was net weggereden, maar kon hij na een korte achtervolging worden achterhaald en ingerekend. De 50-jarige had de wapenstok in zijn auto liggen. Het wapen werd afgenomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Sneeuwspoor leidt naar fietsdief

GRONINGEN - De politie heeft woensdagnacht dankzij verse sneeuwsporen een fietsdiefstal weten op te sporen. Daarbij werd een 41-jarige man uit Groningen aangehouden. Politieagenten reageerden op een melding dat een onbekende man vanaf de achterzijde van de Stadsschouwburg in Groningen een fiets zou hebben gestolen. De dienders zagen dat door de net gevallen sneeuw duidelijke bandensporen te zien waren. Zij volgden het spoor, dat eindigde bij een woning aan de Kruitlaan in Groningen. Op aanbellen opende een 41-jarige man uit Groningen de voordeur. De dienders mochten een kijkje nemen in het pand. Zij troffen in de achtertuin, behorende bij de woning, een fiets aan. Ook nu leidde een vers bandenspoor van de achterdeur naar de fiets. De eigenaar van de fiets, een 44-jarige vrouw uit Groningen, herkende de fiets als haar eigendom. De man ontkende in eerste instantie de fietsdiefstal. Toen echter het profiel van zijn schoenzool overeenkwam met het profiel in de sneeuw had ontkennen weinig zin meer. De man bekende vervolgens op het politiebureau de diefstal. De verdachte werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij moet nog gehoord worden voor meerdere andere zaken. De vrouw heeft haar fiets direct teruggekregen.

Politie rolt hennepplantage op

SAPPEMEER - In een woning aan de Langewijk in Sappemeer trof de politie woensdag een hennepplantage aan. Agenten hadden een melding gekregen dat op het betreffende adres ongebruikelijk veel energie werd verbruikt. In de woning troffen de dienders 420 hennepplanten en bijbehorende apparatuur aan. De 36-jarige bewoner werd aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Snelle rijder moet rijbewijs inleveren

WINSCHOTEN - De politie heeft woensdagavond het rijbewijs van een 51-jarige automobilist uit Nieuw Scheemda ingenomen. Politieagenten klokten de man op de autosnelweg A7 tussen Winschoten en Scheemda op een snelheid van 172 km/uur, terwijl op de snelweg een snelheidslimiet geldt van 120 km/uur. De 51-jarige moest direct zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie beslist op grond van het politiedossier wat met de verdachte en zijn rijbewijs moet gaan gebeuren.

Ongeluk door onwelle vrouw

ONSTWEDDE - Bij een verkeersongeval op de Tweede Barlagerweg in Onstwedde is woensdagavond een 38-jarige vrouw uit Onstwedde gewond geraakt. De vrouw werd onwel in haar auto. Zij kwam hierdoor op de weghelft voor het tegengestelde verkeer terecht. Een 40-jarige man uit Mussel probeerde, rijdend in zijn auto, de tegemoetkomende vrouw nog te ontwijken door de berm in te sturen. Zijn auto werd echter nog aan de linkerachterkant geraakt, waardoor de man met zijn auto in de sloot belandde. De vrouw werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Beide autos werden afgesleept. De politie heeft een rapportage en analyse van het ongeval gemaakt.