Grote oogst aan projectvoorstellen bij Dinalog

18/02/2010 10:46

Dinalog

Breda, 18-02-2010

P e r s b e r i c h t

Op maandag 15 februari 2010 om 16.00 uur is de termijn van de "First Call for Proposals" gesloten met een 'oogst' die tot tevredenheid stemt. Er zijn in totaal 21 onderzoeksvoorstellen ingediend waarvan, zo op het eerste gezicht, één op het gebied van kennisdisseminatie en twintig op het vlak van Research & Development. Het maakt duidelijk dat het Technologisch Top Instituut voor Logistiek voorziet in een grote behoefte bij bedrijven.

De voorstellen moeten aan een aantal criteria voldoen. Zo moeten ze gericht zijn op de thema's service logistiek, regie op knooppunten (main ports) of '4C' Cross Chain Control Center. De proposals zijn redelijk verdeeld over de drie thema's. Een tweede voorwaarde is dat een voorstel ingediend moet worden door een consortium waar minimaal een universiteit, of kenniscentrum in participeert en minimaal twee bedrijven waarvan één MKB. De projectvoorstellen voldoen hier aan. Aan een flink aantal voorstellen werken twee of meer MKB-bedrijven mee, aan één voorstel zelfs tien. Alle universiteiten die logistiek in hun programma hebben zijn vertegenwoordigd, net zoals de grotere onderzoeksinstituten.

Een derde voorwaarde is het budget, dat moet liggen tussen de Euro 500.000 en de Euro 2.000.000. Ook daaraan voldoen de meeste proposals.

Op dit moment bestuderen medewerkers en het bestuur van Dinalog de ingediende proposals op inhoud, innovatieve waarde en samenhang. Daarbij wordt er ook gekeken naar de samenhang tussen de voorstellen, om een zo groot mogelijke opbrengst aan kennis, innovatie en 'value' voor de logistieke sector in Nederland te bewerkstelliggen. Maar, zo zegt prof. Jan Fransoo, vice-chairman van Dinalog, : "we willen ons niet beperken tot Nederland. De logistiek is een internationale bedrijfstak, de resultaten moeten internationaal doorwerken". Op 1 maart krijgen de indieners bericht van het bestuur met een advies om wel of niet een full proposal in te sturen. Half mei, na de beoordeling door het internationaal wetenschappelijk comité (ISAC) zal bekend worden welke projectvoorstellen kunnen worden uitgevoerd. Dinalog streeft ernaar de projecten nog voor de zomer op te starten.

De 'first call' is echt de 'first'. Begin april volgt er meer informatie over de subsidies voor demonstratieprojecten en begin mei over kennis en/of onderwijsprojecten. Nog voor de zomer volgt de tweede call voor R? projecten.





http://www.dinalog.nl