FNV Bondgenoten

Actiedreiging levert resultaat op bij havenbedrijf ThyssenKrupp EECV

FNV Bondgenoten heeft een onderhandelingsresultaat bereikt met ertsoverslagbedrijf ThyssenKrupp EECV over pensioenverbeteringen, inhuur van havenwerkers, de veiligheid, twee extra vrije dagen als compensatie voor vuil werk en een loonsverhoging met behoud van koopkracht. De werknemers krijgen bovendien een eenmalige uitkering van 0,5 % van het jaarloon.

Ruud Wennekes, bestuurder van FNV Bondgenoten: "Werknemers hebben nu in ieder geval een werkgelegenheidsgarantie. Als iemand ontslagen wordt door de crisis, krijgt hij of zij als eerste een vacature aangeboden. EECV is helemaal ingegaan op de eisen die wij in het ultimatum hebben gesteld. En terecht. Het goede resultaat bij Cargill IGMA is gevolgd door EECV. De acties zijn hiermee opgeschort tot de leden instemmen."

Er is afgesproken dat er maximaal 15 procent personeel ingehuurd mag worden. Ertsoverslagbedrijf EECV gaat meewerken aan de stichting Veilige Haven om het Veiligheidscertificaat havens op te zetten. Drie procent van de pensioenpremie gaan ze nu gebruiken om het pensioen te verbeteren van medewerkers geboren in 1950 en
daarna.

Bij ThyssenKrupp Steel EECV werken 282 mensen. Het overleg voor een nieuwe cao liep 14 januari vast, omdat het bedrijf geen afspraken wilde maken over onder andere werkzekerheid, scholing en veiligheid.