Gemeente Zoetermeer

Kinderen krijgen 'Mijn eerste woordenboek'

Op woensdag 10 februari hebben twee nieuwe cursisten voor de inburgering uit handen van wethouder Muijzers hun Mijn eerste Van Dale woordenboek gekregen. Voortaan krijgen de nieuwe cursisten met jonge kinderen zo'n boek cadeau van de gemeente.
Het is een versie met veel plaatjes die speciaal is gemaakt voor kinderen vanaf 2 jaar. Het is een uitermate geschikt middel om de kinderen samen met hun ouders bekend te maken met de Nederlandse taal. Peuters kunnen op peuterspeelzalen ook veel extra taal spelenderwijs leren.

Er zijn in Zoetermeer diverse peuterspeelzalen waar die voorschoolse educatie wordt aangeboden. Met name voor kinderen met een taal(ontwikkelings)achterstand is dit een goede manier om Nederlands te leren. Dit vergroot straks hun kansen bij hun schoolcarrière en later in de Nederlandse maatschappij.

De gemeente Zoetermeer wil met uitreiking van dit woordenboek een extra aanzet geven om zoveel mogelijk van deze kinderen te bereiken met de mogelijkheden die er op dit gebied zijn.