Politie Drenthe

Donderdag

Provincie Drenthe, 18-02-2010

Vrouw aangereden op zebrapad

EMMEN Woensdagmiddag is op de Statenweg op een zebrapad een 84-jarige vrouw uit Emmen aangereden door een 24-jarige automobilist uit Emmen. De vrouw raakte gewond aan haar enkel en werd per ambulance overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. De automobilist uit Emmen werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. (20100010142)

Ontruiming na gaslek

HOOGEVEEN Woensdagmiddag is een scholengemeenschap aan de Valkenlaan ontruimd na een gaslek. Rond 13.00 uur kreeg de meldkamer een melding binnen van een gaslek die ontstaan was tijdens graafwerkzaamheden. Ter plekke bleek een gaspijpleiding te zijn geraakt. Op advies van de brandweer werd de scholengemeenschap ontruimd. In totaal moesten 2001 scholieren de panden verlaten. Zij werden allemaal naar huis gestuurd. Niemand raakte gewond. De politie had uit voorzorg de omgeving afgezet. Een aantal aangrenzende woningen kregen het verzoek om ramen en deuren gesloten te houden. Na enige tijd werd het gaslek gedicht en werd alles weer vrij gegeven. (20100010084)

Taser in dashboardkastje

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een taser (stroomstootwapen) aangetroffen in een dashboardkastje van een personenauto op de Schutstraat. Een 21-jarige man uit Zwolle werd aangehouden ter zake de wet wapens en munitie. Agenten zagen de man bij zijn auto staan op de Schutstraat. De man gaf te kennen dat hij pech had. Tijdens een controle troffen agenten het stroomstootwapen aan in het dashboardkastje van de auto. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (201001087)

Gas ontsnapt tijdens sloopwerkzaamheden

KLAZIENAVEEN Woensdagavond is een hoeveelheid gas ontsnapt tijdens sloopwerkzaamheden van een koelcel in een pand aan de Langestraat. Het pand werd nadat de hulpdiensten gearriveerd waren direct ontruimd. Drie personen die bezig waren met de sloopwerkzaamheden werden ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel. Het is onbekend of de personen behandeld moesten worden in het ziekenhuis. (2010010181)

Aanhouding voor winkeldiefstal

EMMEN De politie heeft woensdagochtend twee meisjes (een 14-jarige uit Rutenbrock en een 15-jarige uit Borger) op heterdaad aangehouden voor winkeldiefstal. Het tweetal ontvreemde uit een winkel aan het Mondriaanplein in Emmen een shirtje. Tegen de jongedames is proces-verbaal opgemaakt waarna zij naar huis konden. (2010010037)

Botsing op N34 door gladheid

EMMEN Woensdagvond kwam via de meldkamer een melding binnen van een botsing door gladheid tussen twee autos op de N34 nabij Emmen. De politie is ter plaatse gegaan en trof één auto aan tegen de vangrail en één auto aan in de rechterberm. Een 21-jarige automobilist uit Emmen reed die avond op de N34 in de richting van Coevorden. Bij een oprit kwam hij in botsing met een 28-jarige automobilist uit Emmen. De 28-jarige automobilist wilde invoegen om de N34 op te rijden. Hij raakte bij het invoegen door gladheid in een slipsituatie terecht waardoor hij tegen de andere auto opbotste. De 21-jarige maakte hierop een uitwijkmanoeuvre en kwam tot stilstand tegen de vangrail. De andere automobilist belandde aan de rechterkant in de berm. Er was alleen sprake van materiële schade. Beide bestuurders hadden niet gedronken. (2010010182)

Rijbewijs ingevorderd na te hard rijden

BUNNE De politie heeft woensdagochtend het rijbewijs ingevorderd van een 61-jarige inwoner van Lieveren. De man reed op de N386 ter hoogte van Bunne met een snelheid van 140 kilometer per uur. De maximaal toegestane snelheid ter plaatse is 80 kilometer per uur. De politie heeft het rijbewijs van de automobilist ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (2010010143)

Pijnlijke heup na val door gladheid

MEPPEL Woensdagochtend viel een 63-jarige vrouw uit Meppel met haar fiets. De vrouw reed op de Blankensteinweg in Meppel en wilde voorrang verlenen aan een van rechts komende fietster. Door de gladheid gleed ze met de fiets onderuit en bezeerde daarbij haar heup. De vrouw is voor nader onderzoek per ambulance naar het Diaconessenhuis in Meppel gebracht. (2010010073)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.