Gemeente Haren

College zegt ja tegen ondernemingsplan Centrum Jeugd en Gezin Haren

Samenwerking Torion, GGD, NoorderMaat en gemeente

18/02/2010

CJG ondernemingsplan Dit jaar opent het Centrum Jeugd en Gezin Haren (CJG) zijn deuren. Bij het CJG kan iedereen terecht met alle vragen over opvoeden en opgroeien: kinderen, jongeren en ouders, maar ook leerkrachten, huisartsen en andere professionals. De deskundige medewerkers van het CJG geven advies, brengen mensen met elkaar in contact, organiseren cursussen en coördineren de professionele begeleiding van kinderen en gezinnen waar dat nodig is. Het CJG krijgt onderdak in de Brede School in Oosterhaar.

Deze week zei het college van burgemeester en wethouders ja tegen het ondernemingsplan voor het Centrum Jeugd en Gezin Haren. Het CJG is een samenwerkingsverband van Torion, de GGD, Maatschappelijk Werk NoorderMaat en de gemeente Haren. De afgelopen maanden is door deze partijen hard aan dit ondernemingsplan gewerkt. Het plan geeft antwoord op de vraag hoe het CJG in de praktijk gaat functioneren en wie daarin wat gaat doen. De organisaties hebben afspraken gemaakt over het aanbod, de werkwijze, openingstijden, de huisvesting en de samenwerking met bijvoorbeeld scholen, huisartsen, Bureau Jeugdzorg en de GGz.

De GGD gaat leiding geven aan het CJG. Er komt een coördinator die verantwoordelijk is voor de dagelijkse aansturing van het centrum. Er komt ook een digitaal CJG met veel informatie over opvoeden en opgroeien. Hierover maken we op dit moment afspraken. Wilt u alvast een kijkje nemen hoe het digitale CJG Haren er ongeveer uit komt te zien, kijkt u dan op http://www.cjg.groningen.nl/ .

Het CJG krijgt voorlopig een plek in obs De Wissel. In de zomervakantie wordt een deel van De Wissel hiervoor verbouwd. Na de zomer kan het CJG Haren dan daadwerkelijk van start!

De samenwerkingsovereenkomst wordt op 1 maart 2010 ondertekend.

Op de foto: wethouder Anje Toxopeus en projectleider Hinke de Boer met het ondernemingsplan. Foto: Ati Hector.