Gemeente Zoetermeer

Zwaluwtil voor stadsboerderij De Weidemolen

Jip Louwe Kooimans van Vogelbescherming Nederland schonk zaterdag 13 februari een zwaluwtil aan stadsboerderij De Weidemolen. Het geld was afkomstig van de stadsvogelprijs die de gemeente in 2008 won voor de Zoetermeerse stadsvogelcampagne. Dit feestelijke moment betekende de afsluiting van deze succesvolle campagne.
Er waren diverse lezingen over vogels, kinderen konden vetbollen maken en pindasnoeren rijgen. Ook waren er vogelkijklessen voor het hele gezin. Deze afsluiting betekent ook een nieuw begin: het beginvan 2010, het jaar van de biodiversiteit. Zoetermeer luidde 13 februari dit jaar in met de première van de film Zoetermeer, een stad vol leven.

Duurzaam Zoetermeer
De activiteiten maken onderdeel uit van het project Duurzaam Zoetermeer. Dat het zich afspeelde op stadsboerderij De Weidemolen, was niet zonder reden. Het is een duurzame boerderij en de gebouwen zijn klimaatneutraal neergezet. Dit houdt in dat de boerderij evenveel energie opwekt als verbruikt. Hiervoor zijn diverse milieuvriendelijke voorzieningen aangebracht, zoals een warmtepompsysteem, vegetatiedak en een windmolentje.