Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.50 uur

Utrecht, 18-02-2010

Brand

HOUTEN In de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 februari is er brand geweest in het pand van de Stichting Moluks Instituut voor Kerk en Samenleving.

Rond 03.20 uur kregen de politie en brandweer de melding van een brand in het Moluks Kerkelijk Centrum aan de Oud Wulfseweg. Ter plaatse bleek er aan de achterzijde van het pand in een kantinegedeelte brand te zijn. De brandweer bluste de brand. Er ontstond schade aan de kantine en het keukengedeelte.

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Daarbij wordt brandstichting niet uitgesloten. Aan getuigen die voor, tijdens of na de brand iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Oud Wulfseweg wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Schoonmaker betrapt inbreker

IJSSELSTEIN Op woensdagavond 17 februari kwam een schoonmaker oog in oog te staan met een inbreker.

Rond 19.15 uur was een schoonmaker aan het werk in een school aan de Merkelbachlaan. Plotseling zag hij een man de trap af komen lopen. Op de vraag wat de man daar deed, kwam hij met een smoesje. Vervolgens rende de verdachte weg.

De schoonmaker ging achter hem aan. Hij zag dat de man het pand uitrende en over een hek sprong. Tevens zag hij dat buiten nog enkele personen stonden, die met de verdachte mee wegrenden. De schoonmaker staakte daarop de achtervolging.

In de school bleek inderdaad te zijn ingebroken, maar kennelijk waren de verdachten vroegtijdig bij hun activiteiten gestoord, want er is vermoedelijk niets weggenomen.

De verdachte die de school uitrende is een blanke man, ± 1.75 meter, ongeveer 35 jaar en een grijs dan wel blond stoppelbaardje. Hij droeg een zwart trainingspak met een capuchon.

Aan getuigen die de inbraak hebben gezien of die de verdachte(n) op of in de omgeving van de Merkelbachlaan hebben zien vluchten, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Pittige hoeveelheid alcohol

NIEUWEGEIN Een automobilist raakte op woensdagochtend 17 februari zijn rijbewijs kwijt omdat hij veel te veel alcohol op had.

Rond 11.10 uur controleerden agenten een 53-jarige automobilist uit Nieuwegein op de Batauweg. De Nieuwegeiner blies bij een blaastest een F (fail), wat betekent dat hij beduidend te veel had gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 945 ug/l, meer dan vier keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.