Gemeente Purmerend

Bereikbaarheid Purmerend vergroot

17 februari 2010

Woensdag 17 februari gaven acht partijen het startsein voor de werkzaamheden op de A7. Een pakket verkeersmaatregelen moet de A7 tussen Purmerend en Zaandam dagelijks uit de filemeldingen houden. Vertegenwoordigers van de Stadsregio Amsterdam, de gemeenten Purmerend, Beemster, Wormerland, Zeevang, Rijkswaterstaat Noord-Holland, Provincie Noord-Holland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK), plaatsten samen een toeritdoseerlicht in de grond aan oprit 5 van de A7.

De acht partijen hebben afspraken gemaakt over de aanpak van het wegennet. De maatregelen voorzien in een betere regulering van het verkeer dat de A7 in ochtend- en avondspits op- en afrijdt, verbetering van de doorstroming op drukke aansluitende routes en het tegengaan van sluipverkeer. Op drie opritten naar de A7 komen toeritdoseerlichten.

Woensdag 17 februari gaven acht partijen het startsein voor de werkzaamheden op de A7

Foto: T. van Zoggel - Van links naar rechts: Kees Stam (HHNK), Jan Klaver (Beemster), Frans Saelman (Wormerland), Hans Krieger (Purmerend), Dorethy van den Heuvel (Zeevang), Joop Kilian (provincie Noord-Holland), Alex Colthoff (Stadsregio Amsterdam), Roel Salden (Rijkswaterstaat)

Heeft u vragen over de toeritdosering bij Purmerend? Dan kunt u terecht bij de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: (0800) 8002 (gratis).