Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 18-02-2010

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 februari een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten op een parkeerplaats aan de Tractieweg een auto staan. In de auto zat een 21-jarige man uit Utrecht. Op de achterbank lag een fles sterke drank. De agenten lieten de man blazen. Het apparaat liet een A (alert) zien. De agenten waarschuwden de man dat hij niet moest gaan rijden. Rond 06.05 uur kregen de agenten via de meldkamer een melding dat de auto was gaan rijden in de richting van de Cartesiusweg.

De 21-jarige bestuurder kreeg een stopteken en moest wederom een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 205 ug/l uit. Omdat de Utrechter een beginnend bestuurder was, wilden de agenten zijn rijbewijs controleren. De man bleek alleen in het bezit van een buitenlands rijbewijs. Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het niet hebben van een geldig rijbewijs.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Woensdagvond heeft de politie een man aangehouden omdat hij in bezit was van een gestolen fiets.

Rond 18.50 uur zagen agenten twee mannen op de Schouwweteringstraat lopen. Eén van de mannen was in het bezit van een nagenoeg nieuwe fiets. De agenten besloten de man en zijn fiets te controleren. Via de meldkamer bleek dat de fiets als gestolen gesignaleerd stond. De 27-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en de fiets in beslag genomen. De Utrechter verklaarde dat hij de fiets gekregen had.

Brandstichting

UTRECHT Woensdagavond ontstond brand in een auto die geparkeerd stond aan de Churchilllaan. De politie heeft het vermoeden van brandstichting.

Getuigen belden omstreeks 23.10 uur naar de politie omdat een auto op de Churchilllaan in brand stond. Ter plaatse troffen agenten een auto aan die volledig in de brand stond. De brand werd door de brandweer geblust. Onderzoek en getuigenverklaringen wezen in de richting van brandstichting. Diverse getuigen hadden gezien dat twee jongens op een scooter meerdere malen langs de auto waren gereden en op een gegeven moment en ruit hadden ingeslagen.

Hierna werd vermoedelijk een brandbare vloeistof naar binnen gegooid en in brand gestoken. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze brandstichting. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.