Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Erasmusspeld uitgereikt aan 'tante' Jeanne uit de Beverwaard

Gisteren ontving de 73-jarige tante Jeanne van Noort uit de Beverwaard op het stadhuis de Erasmusspeld uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb. Tante Jeanne kreeg de speld omdat ze zich als vrijwilligster al jaren inzet voor het centrum van haar wijk, de Beverwaard. Ze fungeert als rots in de branding in het winkelcentrum aan de Oude Watering. Ook in de tijden dat het niet goed ging met het winkelcentrum ging zij gewoon door. Tante Jeanne is cool, aldus de burgemeester. Ondanks meerdere overvallen bleef zij overeind en verleende zij slachtofferhulp aan haar collegas. Wanneer de overvallers gaan schieten, dan hoopt zij dat de kogel voor haar is en niet voor haar jongens. Zij gaat niet opzij voor criminelen.

De burgemeester refereerde aan het bezoek dat hij vorig jaar aan het winkelcentrum heeft gebracht en waarbij hij uitgebreid met tante Jeanne had gesproken.

Zij woont ook in de Beverwaard en heeft een belangrijke spilfunctie tussen de ondernemers van het winkelcentrum, wijkbewoners, politie, (deel)gemeente, de woningbouwcorporatie en basisscholen. Tante Jeanne is een echte wijkoma die het goede voorbeeld geeft voor de ondernemers en de buurtbewoners en de jeugd van de Beverwaard. Zij staat bekend om haar ijzeren wil en mentaliteit van blijven doorgaan. Sinds twee jaar gaat het een stuk beter met de Beverwaard, nadat de partijen gezamenlijk de handen ineen hebben geslagen en het winkelcentrum aanmerkelijk veiliger en aantrekkelijker hebben gemaakt.