Gemeente Wassenaar

Ruim 10.000 euro voor water voor Haïti dankzij sponsorloop Montessorischool Wassenaar

Op donderdag 18 februari a.s. ontvangen wethouder Pim van de Locht en mevrouw Tini van der Heiden, voorzitter Platform Wereldwijd Wassenaar, uit handen van de initiatief nemende kinderen en in bijzijn van de directeur van de Montessorischool, het fantastische bedrag van Euro 5.112,69. Het gehele sponsorbedrag komt ten goede aan het project Schoon drinkwater voor Haïti, een initiatief van de Stuurgroep Millennium Wassenaar.

U bent van harte welkom bij de overhandiging, die plaatsvindt om 13.00 uur op de Montessorischool, Zanderijpad 10, Wassenaar.

Vrijdag 5 februari jl. haalden kinderen van de Montessorischool Wassenaar tijdens een sponsorloop voor Haïti, ruim 5.000 euro op. "Ze zijn er zelf erg trots op, een kleine school, zo'n groot bedrag", aldus Martine Lammerts, directeur van de school. De initiatief nemende kinderen trakteren de hele school op iets lekkers vanwege deze mooie prestatie.

Tini van der Heiden had het bericht in de krant gelezen en schreef de school aan, namens de Stuurgroep Millennium Wassenaar, met het verzoek of zij een deel van de opbrengst van het sponsorgeld ten goede wilden laten komen aan het project "Schoon water voor Haïti". Dit concrete project voorziet in het gedurende twee maanden verstrekken van schoon drinkwater in kampen waar mensen hun toevlucht hebben gezocht. Omdat de gemeente het bedrag zou verdubbelen, en het een concreet project betrof dat de school erg aansprak, heeft de Montessorischool, besloten het gehele bedrag over te maken naar het rekeningnummer 9677122 t.n.v. het Platform Wereldwijd. Zowel mevrouw Van der Heiden als wethouder Van de Locht zijn erg blij met dit fantastische gebaar.

Dankzij deze bijdrage kan het 2e deel van het bedrag overgemaakt worden naar de Stichting Somonca. Met de 21.000 euro, ontvangen van Wassenaar, kan deze Stichting een aantal vluchtelingenkampen in Haïti twee maanden van schoon drinkwater voorzien.
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 14070
E: gemeente@wassenaar.nl