Gemeente Doetinchem

Persbericht, 17 februari 2010

Verkeerslichten voorzien van led-verlichting

Op donderdag 18 en vrijdag 19 februari gaat onderhoudsaannemer ZIUT, in opdracht van gemeente Doetinchem, op twee kruispunten de ouderwetse gloeilampen vervangen door led-lampen. Het gaat hier om de kruispunten Liemersweg/Energieweg en Keppelseweg/Energieweg.

De gemeente geeft prioriteit aan de vervanging van de verkeerslichten op deze kruispunten omdat ze dichtbij een aantal grote scholen liggen. Veel scholieren maken dus dagelijks gebruik van de oversteekplaatsen. Als de installaties zijn omgebouwd naar led zijn ze veel bedrijfszekerder waardoor zich in de toekomst minder storingen zullen voordoen. Deze vakantieweek is een mooie gelegenheid om de werkzaamheden uit te voeren zodanig dat scholieren er de minste overlast van ondervinden.

Tijdelijke uitschakeling
Donderdag en vrijdag worden tijdens de werkzaamheden de verkeerslichtinstallaties tijdelijk uitgeschakeld. Weggebruikers worden hierover middels borden geïnformeerd. Gedurende de werkzaamheden wordt tevens een snelheidsbeperking ingesteld van 30 km/u. Het verkeer kan dus gewoon gebruik blijven maken van de kruispunten onder aangepaste omstandigheden.

Eind 2010
Naar verwachting zijn eind 2010 alle verkeerslichtinstallaties in de gemeente Doetinchem voorzien van led-lampen.