Gemeente Schermer


Wethouders ontvangen eerste computer voor gezinnen met minimum inkomen

(17-02-2010)

Op donderdag 18 februari nemen vier wethouders van de gemeenten Beemster, Graft-De Rijp, Schermer en Zeevang de eerste computer voor gezinnen met een minimum inkomen in ontvangst in het gemeentehuis van Schermer. Gezinnen, die behoren tot de minima en het aanvraagformulier hebben toegezonden, verkrijgen binnenkort de computers.

In de vier gemeenten is besloten aan gezinnen, met kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar en een laag inkomen, gratis een computer met internetaansluiting beschikbaar te stellen.

De regeling geldt voor gezinnen met een inkomen dat niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm. De gemeenten vinden het van groot belang dat kinderen het onderwijs goed doorlopen en gelijke kansen krijgen. Het gebruik van een computer en toegang tot het internet is heel belangrijk voor kinderen om mee te kunnen doen op school. Per huishouden wordt maximaal één computer in bruikleen verstrekt. Na drie jaar draagt de gemeente het eigendom over aan het gezin.

De nieuwe maatregel is erg succesvol; veel gezinnen reageerden al positief en stuurden het aanvraagformulier naar de eigen gemeente. Zij ontvangen binnenkort een computer.

Bij de overhandiging van de computer in het gemeentehuis van Schermer zijn aanwezig: wethouder Ruys-Buskermolen van de gemeente Beemster, wethouder Twint van de gemeente Graft-De Rijp, wethouder Van Enter van de gemeente Schermer en wethouder Voermans van de gemeente Zeevang.