Gemeente Hoorn

Finale schoolstraatvoetbal op 18 februari in De Kers

Het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn organiseert samen met de Johan Cruyff Foundation de stadsfinale van Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6. De stadsfinale van het schoolvoetbaltoernooi vindt plaats in sporthal De Kers in de Kersenboogerd. Door de vorst zijn de voorrondes en de finale van het Cruyff Court naar binnen verplaatst.

Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 is hét schoolstraatvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Maar liefst 21 jongens en 15 meisjesteams hebben zich via hun school aangemeld voor het toernooi. Door de extreme kou zijn de wedstrijden niet op de Cruyff Courts gespeeld maar in de sporthal van Zwaluwen en sporthal De Kers. Op woensdag 17 februari spelen de laatste teams nog voor een plekje in de finale op 18 februari.

Programma
De finalewedstrijden beginnen om 16.00 uur in sporthal De Kers. De prijsuitreiking staat gepland om 17.55 uur in de kantine. Ook is er een prijs in de vorm van de Fair Play Award voor het team dat het sportiefst heeft gespeeld tijdens het toernooi.

Landelijk toernooi
Alleen steden met een Cruyff Court, zoals Hoorn, kunnen meedoen aan dit landelijke toernooi. De Hoornse winnaars van 18 februari plaatsen zich voor de regiofinale in Zaandam. De landelijke finale vindt plaats in het voorjaar van 2010 in Amsterdam.

Kom kijken
Iedereen is op 18 februari van harte welkom in sporthal De Kers om de voetballertjes aan te moedigen. Kijk voor meer informatie op www.sportopbouwwerkhoorn.nl of neem contact op met het Sportopbouwwerk gemeente Hoorn, telefoon 0229 252620. Laatste wijziging van deze pagina: 12 februari 2010