Deelgemeente Oud-West Amsterdam


ontmoetingsplein

---

Ten Kateplein wordt ontmoetingsplein

Brainstorm op 18 februari

12 februari 2010

Het Ten Kateplein in Oud-West moet een ontmoetingsplein worden voor buurbewoners. De komende maanden gaat het stadsdeel aan bewoners vragen welke wensen en ideeën zij hebben voor het plein. Op donderdag 18 februari is er een eerste brainstorm voor omwonenden. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en vindt plaats in het Huis van de Buurt aan de Borgerstraat 45.

Yvonne Lammers, portefeuillehouder Openbare Ruimte: `Het Ten Kateplein wordt veel gebruikt, maar we krijgen geregeld te horen dat er wel wat aan het plein te verbeteren valt. Daarom hoor ik graag welke wensen omwonenden hebben voor het plein. Ik hoop dat veel mensen met ons mee willen denken om van het Ten Kateplein weer een echt ontmoetingsplein te maken, een plein waar iedereen zich welkom voelt'.

Motie Ten Kateplein

In oktober vorig jaar heeft de deelraad van Oud-West een motie aangenomen over het Ten Kateplein. Daarin kreeg het Dagelijks Bestuur de opdracht om bij bewoners en ondernemers de wensen voor het Ten Kateplein te inventariseren. Uitgangspunt daarbij is het creëren van een hoogwaardig ontmoetingsplein.

Bijeenkomst

De komende tijd gaat het stadsdeel inventariseren wat de wensen en ideeën zijn voor het Ten Kateplein. Wat voor sfeer en uitstraling moet het plein krijgen? En wat willen kinderen, jongeren, ouders en senioren op het plein kunnen doen? Er wordt gestart met een eerste brainstorm op 18 februari 2010.

Zie ook

Plannen Ten Kateplein
Brainstorm inrichting Ten Kateplein

---