Tweede voorronde 58ste Nationale kampioenschap metselen

12/02/2010 11:43

Koninklijk Verbond van Nederlandse Baksteenfabrikanten (KNB)

P E R S B E R I C H T

Velp, 12 februari 2010,

TWEEDE VOORRONDE 58e NATIONALE KAMPIOENSCHAP METSELEN

Op 18 februari a.s. start in Genemuiden de tweede regionale voorronde van de 58e editie van de nationale metselwedstrijd. Deze voorronde vindt plaats bij opleidingsbedrijf OVG aan de Nijverheidsstraat 45 en duurt twee dagen. OVG is het opleidingsbedrijf voor bouwbedrijven in Genemuiden en omgeving.

De wedstrijd in Genemuiden is de tweede van in totaal zeven voorronden. Hieraan nemen dit jaar landelijk zo'n 100 metselleerlingen uit de hoogste klassen van het VMBO, opleiding Bouwtechniek, deel. In Genemuiden worden 15 kandidaten verwacht uit o.m. Overijssel en de noordelijke Veluwe.

De prijsuitreiking wordt vrijdag 19 februari rond 17:00 uur verricht door wethouder W.I. Meijer (onderwijs) van gemeente Zwartewaterland. De tweede dag van de voorronde, vrijdag 19 februari, valt samen met de open dag van OVG.

Landelijke Finale

De landelijke finale van het metselkampioenschap is van 12 tot en met 16 april in Veldhoven (N.Br.). Daar treden de 12 beste leerlingen uit de regionale voorronden tegen elkaar in het strijdperk met als inzet de hoogste eer: de Zilveren Troffel. Gelijktijdig met het metselkampioenschap vindt daar ook de Nationale Voegwedstrijd plaats, Deelnemers zijn leerlingen van de Praktijkopleiding Voegen van BGA-Nederland. Deze voegwedstrijd kent geen regionale voorronden.

Initiatief

De metsel- en voegwedstrijden zijn een initiatief van de Nederlandse baksteenfabrikanten. Deze industrie, samenwerkend in het Koninklijk Verbond van Nederlandse Baksteenfabrikanten, wil met dit kampioenschap enerzijds het metsel- en voegvak promoten en anderzijds de instroom naar de metsel- en voegopleidingen stimuleren. KNB organiseert het kampioenschap in nauwe samenwerking met onder meer de koepels van metselbedrijven (AVM) en van voegbedrijven (VNV), kennisorganisatie Fundeon, de regionale Bouwopleidingsbedrijven, BGA en de VMBO-opleidingen Bouwtechniek.

KNB

Het Koninklijk verbond van Nederlandse Baksteenfabrikanten (sinds 1884) is de koepelorganisatie van de gehele Nederlandse baksteenindustrie en behartigt de collectieve belangen van de leden. KNB is gevestigd in het Keramisch Huis in Velp. De Nederlandse baksteenindustrie realiseert jaarlijks een omzet van ca. 360 miljoen Euro. In de baksteenindustrie zijn ca. 1500 personen werkzaam (2008).

Website

Via www.metselwedstrijden kunnen deelnemers, familie, collega's, opleiders, bedrijven en andere betrokkenen het verloop en de resultaten van de wedstrijden op de voet volgen. Ook is informatie te vinden over het programma met alle data en locaties, de opzet en achtergronden van het kampioenschap. Bezoekers zijn bij de wedstrijden van harte welkom.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/