Opwarmen voor het nieuwe motorseizoen op MOTORbeurs Utrecht 2010

Publicatiedatum: 12-02-2010

Persbericht
Utrecht, 12 februari 2010

Spectaculaire introductie Harley-Davidson Forty-Eight op Europese vaste land

Mannen en vrouwen behept met het motorvirus kijken tandenknarsend uit naar de eerste zonnestralen die het Nederlandse wegennet na een barre winter weer zo snel mogelijk moeten ontdooien. De motorhonger is groot. Maandenlang werden geduldig vele agendapagina's omgedraaid in afwachting van betere tijden. Die zijn dan nu eindelijk aangebroken met de 26e editie van MOTORbeurs Utrecht, donderdag 18 tot en met zondag 21 februari. Vier dagen en twee avonden lang is Jaarbeurs Utrecht één en al motorfiets en alles wat daar mee te maken heeft. Een prettig vooruitzicht voor de vele liefhebbers die nu weer heerlijk invulling kunnen geven aan deze levensbehoefte en zich op de beurs massaal komen opwarmen voor het nieuwe motorseizoen. Alle stands van MOTORbeurs Utrecht zijn verhuurd. Ook de beurs in België vorige maand is zeer positief verlopen, een goed teken. Dat belooft wat voor Nederland.

Schitterende setting
Op de beurs in Utrecht wordt flink uitgepakt met alle nieuwe modellen van 2010 die in een schitterende setting staan te pronken in de speciale Importeurshal, hal 12. Elders in de in totaal zes hallen wachten vele honderden goed onderhouden occasions, onderdelen, gereedschappen, kleding en accessoires op de bezoekers die weer massaal zullen toestromen. En wat te denken van spectaculair stuntwerk van Belgische Stuntteam Bleuk, verkiezingen, o.a. van de Motorvrouw van het Jaar en de mooiste Custom Bikes, presentaties, demonstraties, wedstrijden en veel toeristische informatie over fantastische motorrijbestemmingen.

Harley-Davidson Forty-Eight
Spectaculair nieuws van de beursorganisatie is de introductie op het Europese vaste land van de spiksplinternieuwe Harley-Davidson Forty-Eight. Een absolute primeur! Het eerste exemplaar wordt speciaal voor de presentatie op MOTORbeurs Utrecht op donderdag18 februari aan land gebracht voor een zeer exclusief bliksembezoek van 24 uur.
De Forty-Eight is nog niet in Nederland te koop.

Enige en unieke kans
De beursbezoekers krijgen en de enige en unieke kans om uitsluitend op de eerste beursdag in hal 12 persoonlijk kennis te maken met deze factory custom, met zijn lage zadel en de klassieke 7,95 liter 'peanut' brandstoftank. De motorfiets is gebouwd in de legendarische traditie van de hot rod Sportster die sinds de introductie in 1957 altijd een aura van rebellie heeft weten te behouden. "De klassieke bulldog schouders, geven de Forty-Eight een zeer herkenbare look," verklaart Ray Drea, Senior Director of Styling van Harley-Davidson. "Het lage profiel is uniek en kan uitsluitend van Harley-Davidson afkomstig zijn. De Forty-Eight straalt levenservaring uit en heeft een verweerde look die rauw en authentiek is." Het lage solozadel, de spiegels onder het stuur, het spatbord met zijn strakke belijning en de vette ballonbanden benadrukken de gestroomlijnde customisation.

Nieuwe F4 MV Agusta
Ook MV Agusta laat zich met de introductie van de nieuwe F4 niet onbetuigd als het om primeurs gaat. Deze motorfiets werd slechts enkele dagen voor de beurs aan de pers voorgesteld in het Spaanse Almeria en is nu al live te bewonderen in hal 8. De F4 heeft het kenmerkende uiterlijk van het originele icoon maar is verder op vrijwel alle punten aangepast. De motor is smaller, lichter, sneller, levert nog meer vermogen en is standaard voorzien van tractiecontrole & slipperclutch.

Afstudeerproject VertiGO
Baanbrekend is de juiste betiteling van de VertiGO, een concept van een elektrische super-sport motor die Maarten Timmer, student Industrieel Ontwerpen, op MOTORbeurs Utrecht vol trots presenteert (standA102, hal 12). De VertiGO is ontworpen als afstudeerproject. Maarten, inmiddels zelfstandig automotive designer, legt met zijn ontwerp een unieke combinatie tussen een elektrische racemotor en een fraai design en bewijst dat elektrisch motorrijden niet suf, langzaam of onhandig is. De relatief kleine motor levert een hoog koppel dat zorgt voor een snelle acceleratie. Racen met de VertiGO geeft geen geluidsoverlast.

Meer dan kwijlen
Maar MOTORbeurs Utrecht is meer dan alleen maar kwijlen rond motorfietsen. De liefhebbers die nog zonder A-rijbewijs door het leven moeten mogen tijdens BOVAG Try the Bike kennismaken met de rijeigenschappen van een moderne motorfiets en aan den lijve ondervinden wat de vele pk's in zo'n powerpack doen met motor en berijder. Deze eerste kennismaking vindt uiteraard plaats onder veilige omstandigheden, met helm, beschermende motorkleding en onder de nauwlettende begeleiding van professionele BOVAG-instructeurs. Het oefenterrein is bereikbaar via hal 9.

Rondje Utrecht
De gelukkigen die wél legitiem de weg op mogen met een favoriete motor kunnen een ongedwongen rondje door de stad Utrecht rijden. De nieuwste modellen van BMW, Ducati, Harley-Davidson en Triumph staan ter beschikking. Ook de vele liefhebbers van Harley-Davidson kunnen keuze maken uit diverse modellen. Voor beschermende kleding en helmen is gezorgd. Rij-instructeurs van BOVAG, initiatiefnemer van deze ritten, leiden de proefritten in goede banen. Inschrijven, alleen voor de ochtend, kan op www.motorbeursutrecht.nl

Stuntteam Bleuk
Het Belgische Stuntteam Bleuk vertoont vier keer per dag spectaculaire motorcapriolen op het buitenterrein achter hal 9. Kawasaki heeft de drie motoren geleverd waarmee Bleuk hoge ogen wil gooien op special events, te beginnen op MOTORbeurs Utrecht. Steven Fransen van het team is al van jongs af aan bezig met stuntrijden. Met een vader als manegehouder groeide hij op tussen de paarden maar Steven wilde veel meer pk's en had het geluid en de snelheid van motoren nodig. Door jarenlang met motoren tussen de fruitbomen te rijden bedacht hij gaandeweg de gekste capriolen om alles behalve normaal te rijden. ''Want dat doet iedereen al", aldus Steven.

Donderdagavond deals
MOTORbeurs Utrecht heeft twee avondopeningen, op donderdag en vrijdag. Donderdag worden de bezoekers 's avonds getrakteerd op zeer exclusieve aanbiedingen, de 'Dikke Donderdagavond Deals'. Een alom aanwezige presentator brengt de kortingsacties bij de shoppende beursbezoekers onder de aandacht.

Veiling Riders for Health
Om 18.00 uur donderdagavond op het podium in hal 12 begint de veiling van Riders for Health met als goede doel het Riders Gezondheidszorgproject in Gambia. In dit West-Afrikaanse land worden locale gezondheidsmedewerkers voorzien van motoren als vervoermiddel voor hun werk en worden opgeleid om hun motor goed te onderhouden. Beursbezoekers kunnen meebieden op tal van collectors items, zoals een zonnebril met insigne handtekening van Valentino Rossi, een gesigneerd t-shirt van Gabor Talmacci, hoofdtribunekaarten voor de TT Assen, een replica van het motorpak van Valentino Rossi, promobanieren van de TT Assen en WK Superbikes en diverse kledingitems van Ten Kate Racing.

Motorvrouw van het Jaar
Vrijdagavond is het Show&Shine Night met de Verkiezing van de Motorvrouw van het Jaar, alweer een primeur. Tijdens een wervelende finaleshow met als presentatieduo Chimène van Oosterhout en Dennis van der Geest beoordeelt een vakjury de zes finalisten op motorkennis en behendigheid. De mening van het publiek dat tot en met woensdag 17 februari online een stem kan uitbrengen, met kans op prachtige prijzen, telt zwaar in de eindrangschikking. De verkiezing is een serieuze aangelegenheid waarvoor zich veel kandidaten hebben aangemeld. De vrouwen moeten echt van goede huize komen om enige kans te maken in deze strijd. De finaleshow begint om 17.30 uur op het podium in hal 12.

Custom Bike Contest
Op vrijdagavond om 19.30 uur start de finaleshow van de Custom Bike Contest in drie categorieën: streetfighters, choppers en specials. Presentator van deze verkiezing, in samenwerking met Europeesche Verzekeringen, is Jon Tober. Het Nederlandse motorpubliek kan via de site een voorkeurstem uitbrengen. De genomineerde bikes zijn natuurlijk op de beurs te bewonderen, in hal 12.

Commentatorwedstrijd
Op zaterdag is een echte motorsport commentatorwedstrijd onder leiding van Diederick de Vries, sportverslaggever bij Eurosport voor de WK Superbikes. Van de deelnemers wordt veel geëist. Niet alleen kennis van de motorsport, maar ook duidelijk, begrijpelijk en gepassioneerd commentaar, wat echt veel moeilijker is dan menigeen denkt. Zowel de voorronden als de finale zijn op zaterdag. De jury bestaat uit Hans van Loozenoord, sportverslaggever, Patrick van den Goorbergh, motorsportverslaggever en Jos Damen, circuitspeaker.

Openingstijden
Het complete activiteitenprogramma van MOTORbeurs Utrecht 2010 staat op de site. De openingstijden van de beurs zijn op donderdag 18 februari en vrijdag 19 februari van 10.00 tot 22.00 uur, op zaterdag 20 februari en zondag 21 februari van 10.00 tot 18.00 uur


Noot voor de redactie (

VNU Exhibitions