Gemeente Lelystad

Broeinest opent

Donderdag 11 februari 2010

Iedereen doet mee! Daar staan de medewerkers van Broeinest voor. Bij Broeinest geloven de medewerkers in mensen, mogelijkheden, kwaliteiten en dromen.

Dromen verwezenlijken

Broeinest biedt de bewoners van de Boswijk en de Waterwijk, die nu geen werk hebben, de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en hun dromen te verwezenlijken. Of het nu gaat om het samen vorm geven aan een activiteit, het vinden van een leuke baan, of het opstarten van een eigen bedrijf: heel veel is mogelijk samen met Broeinest.

Officiële opening

Broeinest is enkele maanden geleden al gestart, maar op 18 februari 2010 om 14.30 uur zal Broeinest officieel geopend worden door Wethouder Willem de Jager. Aansluitend vindt een aantal activiteiten plaats, waardoor men een indruk krijgt van de mogelijkheden binnen Broeinest. De medewerkers van Broeinest nodigen iedereen van harte uit om bij deze opening aanwezig te zijn en Broeinest te komen bewonderen.

Nieuwe werkwijze

Samen met de gemeente Lelystad en Het Idee is Broeinest opgezet. Er is voor een hele nieuwe werkwijze gekozen. Maarten Reckman van Het Idee: 'Wij zijn oprecht geïnteresseerd in de ideeën en wensen van de mensen zelf. Iedereen heeft kwaliteiten en iets te bieden. Dat kan vanuit een betaalde baan, maar ook op vele andere manieren, zoals vrijwilligerswerk of activiteiten binnen Broeinest.' Wethouder De Jager: 'Broeinest richt zich op de ideeën van de deelnemers. Het gaat erom wat zij kunnen en dat blijkt vaak veel meer te zijn dan men in eerste instantie denkt. Dat is zo'n mooie manier om je eigen talenten te ontdekken.'

Van horeca tot wijkwinkel

Om te beginnen biedt Broeinest de volgende activiteiten: horeca in de koffiecorner, een wijkwinkel, de Broeinesttuin, onderhoud, ontmoetingsbijeenkomsten en WijkTV. De WijkTV is te zien via www.broeinestlelystad.nl. Dit is nog maar het begin, omdat we verwachten dat uit de deelnemers ook nog veel ideeën zullen komen. Naast deze activiteiten is het ook mogelijk dat deelnemers ondersteund worden bij het opzetten van een zelfstandige onderneming via het Ambachtshuis. Hiervoor wordt samengewerkt met een groep ervaren ondernemers en het Zelfstandigen Loket Flevoland. De ondersteuning bestaat niet alleen uit coaching en goede adviezen, maar ook uit het bieden van ruimte en de mogelijkheid om te investeren in productiemiddelen. Meer informatie hierover is bij Broeinest te verkrijgen.

Participatie

Bij Broeinest is ook veel informatie te verkrijgen over allerhande zaken zoals: kinderopvang, bijzondere bijstand, inschakelen van hulp en dergelijke. Twee participatiecoaches van de gemeente werken vanuit Broeinest en kunnen bewoners hierbij van dienst zijn. Broeinest is een unieke voorziening in Nederland. Deelnemers kunnen vanuit Broeinest niet alleen werken aan een nieuw stukje toekomst, maar leveren tegelijk een mooie en nuttige bijdrage aan hun wijk. Alle reden dus om eens een kijkje te komen nemen bij Broeinest. De opening daar natuurlijk een uitstekende gelegenheid voor.

Contactgegevens

Broeinest is een initiatief van de gemeente Lelystad in samenwerking met Het Idee. Broeinest is op werkdagen geopend van 9.00 tot 17.30 uur Voorstraat 403 Lelystad. Telefoon: 0320-301500. URL: www.broeinestlelystad.nl. Mail: broeinest@hetidee.eu. Postadres: postbus 1166, 3840 BD Harderwijk.

---