Gemeente Zoetermeer

Bezoek als 'avatar' de Virtuele Verkiezingsmarkt

Zoetermeer is een van de eerste gemeenten in Nederland die als verkiezingsactiviteit gebruik maakt van de virtuele wereld. Stap deze wereld binnen en bezoek de Virtuele Verkiezingsmarkt op het Stadhuisplein. Kies uw avatar (=virtueel personage) en log in via www.zoetermeerkiest.nl.
Op de Virtuele Verkiezingsmarkt kunt u verkiezingsinformatie bekijken en/of downloaden en in contact komen met de politieke partijen. Uiteraard kunt u ook andere bezoekers van de website aanspreken en onderling chatten over de verkiezingen. Dit kan 24 uur per dag. Een unieke manier om kennis te maken met de verschillende politieke partijen en hun standpunten.

Live-chatsessies met lijsttrekkers
Gedurende vier avonden zijn de lijsttrekkers van de politieke partijen of hun secondanten online. U kunt dan live met hen chatten of praten (bellen via internet). De eerste live-chatsessie vindt plaats op donderdag 18 februari van 20.00-22.00 uur. De andere sessies vinden op hetzelfde tijdstip plaats op: maandag 22 februari, donderdag 25 februari en maandag 1 maart.

De Virtuele Verkiezingsmarkt is een van de vele verkiezingsactiviteiten die de gemeente organiseert met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart. Deze virtuele omgeving is een gezamenlijk initiatief van de Zoetermeerse politieke partijen, het programma Kenniseconomie en Innovatie Zoetermeer en Citymarketing en is ontwikkeld door Cebra BV.

De meest actuele informatie over de verkiezingen vindt u op www.zoetermeerkiest.nl. Via deze site kunt u ook de Twitterberichten van Zoetermeerse politici volgen.