Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Eerste fase werkzaamheden Spinozapark van start

Vanaf donderdag 18 februari start rooien van bomen

De komende jaren ondergaat het Spinozapark een metamorfose. Het park krijgt een nieuwe inrichting waardoor er meer te doen en te beleven is. Tegelijk blijft er genoeg ruimte voor rust en ontspanning. Het Spinozapark moet hierdoor weer de centrale ontmoetingsplek in de wijk worden. Een plek voor elk wat wils. Bewoners uit Lombardijen hebben actief meegepraat tijdens het opstellen van de nieuwe inrichtingsplannen voor het park.

Vanaf donderdag 18 februari start Gemeentewerken met het rooien van bomen, volgens de rooivergunning die op 18 december 2009 door het dagelijks bestuur van de deelgemeente IJsselmonde is verleend.

Naar verwachting zullen deze werkzaamheden tot 12 maart duren. Indien nodig neemt Gemeentewerken maatregelen om de overlast te beperken, zoals het leggen van loopplanken.

Portefeuillehouder Wouter Boonzaaijer geeft het startsein voor het graven van de nieuwe waterpartijen in het Spinozapark. Bewoners organiseren steeds vaker gezellige activiteiten in het Spinozapark waardoor het park weer een ontmoetingsplek wordt in de wijk. Meer info op: www.lombaleeft.nl.