Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

Februari 2010

Amsterdam | 18 februari 2010

Start Renate Dorrestein als Schrijver op Locatie VU,

Renate Dorrestein start als Schrijver op Locatie aan de Vrije Universiteit Amsterdam met de presentatie van haar nieuwe boek De leesclub. Renate Dorrestein en Christine Otten interviewen elkaar over hun nieuwe boeken, ervaringen en plannen als Schrijver op Locatie. Ook studenten krijgen de gelegenheid om vragen te stellen.

Renate Dorrestein
Als Schrijver op Locatie gaat Dorrestein voor de VU schrijven, discussies op gang brengen over haar gekozen thema 'de imperfectie van de schepping' en met studenten op Schrijvershuisbezoek. Ook schrijft Dorrestein het kerstgeschenk 2010 voor de VU.

Haar nieuwe boek De leesclub gaat over een groep dames die op een rampzalige literaire cruise gaat met hun favoriete auteur. Eenmaal op de boot met hun schrijver loopt alles totaal in het honderd. "Ergens wel zonde dat Gideon de Wit het niet heeft overleefd."

Christine Otten
Van Christine Otten verscheen onlangs In Wonderland. Een modejournalist en een columnist worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische aanslagen. Jaren later wordt er een speelfilm gemaakt over de geruchtmakende zaak. Dat is het begin van een zoektocht naar de waarheid.

Schrijvers op Locatie
Het aanstellen van de Schrijver op Locatie is een initiatief van de Faculteit der Letteren van de Vrije Universiteit Amsterdam. Renate Dorrestein is de opvolger van Christine Otten (2009), Marcel Möring (2008) en Abdelkader Benali (2007). Dorresteins aanstelling duurt een jaar en loopt tot 1 februari 2011.

Waar en wanneer?

Datum: 18 februari 2010

Tijd: 16.00-17.00 uur

Plaats: Amsterdam| Hoofdgebouw VU, Aurorazaal | De Boelelaan 1105 Toegang: gratis, borrel na afloop
Aanmelden gewenst op www.vuconnected.nl