FNV
PERSBERICHT

OPENING KENNISPORTAL BIJSTAND EN STUDIE

Op 18 februari om 13.30 uur wordt in Amsterdam het kennisportal 'bijstand en studie' gelanceerd. De lancering van het kennisportal vindt plaats tijdens een werkconferentie voor klantmanagers, consulenten en beleidsadviseurs van gemeenten. Het kennisportal is bedoeld voor gemeenten en re-integratiebedrijven om cliënten bij hun scholingswensen te ondersteunen.

Tijdens de bijeenkomst wordt tevens informatie gegeven over een samenwerkingsproject van de Hogeschool Rotterdam en de RWI van de gemeente Rotterdam voor de begeleiding van studerende moeders. Ook is er gelegenheid om de ervaring die in verschillende gemeenten is opgedaan uit te wisselen.

Het kennisportal is ontwikkeld door het Steunpunt Studerende Moeders, dat eveneens een stappenplan voor studerende moeders heeft gemaakt. Ook dit stappenplan wordt gepresenteerd tijdens deze bijeenkomst en samen met aanbevelingen voor verbetering van beleid aangeboden aan de heer van Noort, hoofd afdeling SZW van de gemeente Haarlem en bestuurslid van DIVOSA.
De werkconferentie wordt georganiseerd door de FNV Vrouwenbond, De Arme Kant van Nederland/EVA en het Steunpunt Studerende Moeders en vindt plaats in het FNV gebouw, Naritaweg 10, 1043 BX Amsterdam van 13.30 tot 16.30 uur.

Noot voor de redactie/